Bărbatul din Neamț care și-a împușcat mortal fosta soție a lăsat o scrisoare copiilor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/02/2019, 17:37
Bărbatul din Neamț care și-a împușcat mortal fosta soție a lăsat o scrisoare copiilor
Noi detalii în cazul crimei din județul Neamț

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul crimei tulburătoare ce a avut loc recent în județul Neamț. Bărbatul care și-a împușcat mortal fosta soție, a lăsat o scrisoare adresată copiilor.

Este vorba despre Gheorghe Zănoagă, cel care și-a ucis cu sânge rece soția în localitatea Fărcașa din județul Neamț. Acesta le-a lăsat propriilor copii o scrisoare de cinci pagini, înainte de a le ucide mama, împușcând-o mortal.  Potrivit anchetatorilor, bărbatul plănuise ca după comiterea crimei, să-și pună la rândul său capăt zilelor, însă în cele din urmă nu a mai avut curaj. Ulterior Gheorghe Zănoagă a fost reținut de autorități, urmând acum să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de omor calificat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Și-a ucis cu sânge rece fosta soție, apoi le-a lăsat o scrisoare copiilor

Tragicul eveniment s-a petrecut sâmbătă seara, când Gheorghe Zănoagă și-a pierdut cumpătul, furios că fosta soție refuza să-l asculte. Bărbatul a mers în casa socrilor, unde a împușcat-o pe Gabriela cu o armă artizanală de vânătoare. Femeia în vârstă de 35 de ani a decedat pe loc. După comiterea acestei fapte îngrozitoare, individul a fugit pe munte, ascunzându-se într-un adăpost de animale al socrului său.

Fiul cel mare și-a găsit mama într-o baltă de sânge
Fiul cel mare și-a găsit mama într-o baltă de sânge

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Zănoagă a scris o scrisoare de 5 pagini, adresată propriilor copii, cărora le cerea astfel iertare pentru fapta sa și le oferea sfaturi pentru a se descurca mai departe. Respectiva scrisoare părea scrisă ca și cum bărbatul urma să încheie socotelile cu viața, întrucât a menționat chiar că nu-și dorește să fie înmormântat cu preot.

Fiul cel mare și-a găsit mama într-o baltă de sânge

Înainte să plece de acasă, bărbatul i-a spus fiului cel mare să citească peste două ore biletul pe care îl lăsase sub pernă. Tânărul de 14 ani nu a mai putut aștepta, astfel că după puțin timp a ajuns la casa bunicilor săi, descoperindu-și mama care zăcea într-o baltă de sânge. „Părinţii victimei nu erau acasă în momentul comiterii crimei (…) Autorul a intrat şi a împuşcat-o de aproape, de la un metru şi jumătate, direct în inimă. Glonţul, confecţionat artizanal, de calibru 12 mm, a ieşit prin geam”  , a declarat procurorul Sorin Olteanu, cel care coordonează ancheta în cazul crimei.

Închide ×