Bărbatul cu cea mai mare pensie, nemulțumit de veniturile sale. Gheorghe Bălășoiu a dat statul în judecată

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
02/03/2020, 08:35
Bărbatul cu cea mai mare pensie, nemulțumit de veniturile sale. Gheorghe Bălășoiu a dat statul în judecată
Gheorghe Bălășoiu, românul cu cea mai mare pensie, cere recalcularea veniturilor sale. Sursa foto: captură video Youtube

Gheorghe Bălășoiu a lucrat de-a lungul carierei sale ca judecător și șef de penitenciar și încasează la ora acutală cea mai mare pensie de la statul român. Bărbatul, originar din județul Argeș, este însă nemulțumit de veniturile sale și a hotărât să dea statul în judecată pentru recalculare pensiei.

Omul cu cea mai mare pensie din România vrea venituri mai mari

Fostul șef de penitenciar și fost procuror, Gheorghe Bălășoiu, primește o pensie imensă de la statul român, prima din ierarhia pensiilor din țara noastră. Bărbatul din Pitești județul Argeș încasează lunar 73.890 lei brut/lună, adică 66.701 lei net/lună, dar cu toate acestea este nemulțumit de veniturile sale.

Românul în vârstă de 73 de ani a luat decizia de a da statul în judecată și solicită recalcularea pensiei sale. În momentul de față Tribunalul Argeș are pe rol un dosar înregistrat în decembrie 2019 iar Gheorghe Bălășoiu urmează să ajungă la prima înfățișarea în fața judecătorilor la jumătatea lunii martie.

Cine este românul cu cel mai mare venit din țara noastră

Gheorghe Bălășoiu trăiește pe picior mare într-o vilă foarte cochetă într-un sat amplasat la ieșirea din orașul Pitești, casa sa având etaj și mansardă. Fost șef de penitenciar și fost procuror este un patriot convins și a agățat stema și drapelul tricolor la loc de cinste, pe acoperișul casei. În plus, locuința acestuia dispune și de o grădină superbă.

Liderul detașat în clasamentul pensiilor de pe teritoriul țării noastre a avut parte și de evenimente nefericite de-a lungul vieții sale. În urmă cu aproximativ 4 ani fiul acestuia a fost răpus de o boală nemiloasă. Mircea Bălășoiu a încetat din viață la vârsta de numai 49 de ani după ce a suferit un infarct.

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă.

În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre”, a declarat deputatul PNL Florin Roman în timpul dezbaterii pentru eliminarea pensiilor speciale care a avut loc la finalul lunii ianuarie.

Unde a lucrat Gheorghe Bălășoiu în timpul și de ce ae o pensie așa mare

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură fiind încadrat ca procuror, dar a stat la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni. Câțiva ani mai târziu a ajuns șef la Penitenciarul Colibași de unde a și ieșit la pensie în anul 2007. Pentru ca venitul său pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare omul a renunțat la concediul de odihnă și a făcut mai multe deplasări în interes de serviciu.

Așa se face că bărbatul în vârstă de 73 de ani a primit în ultima lună de muncă venituri care s-au acumulat automat la ultimul său salariu, salariul acesta fiind cel luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Prin urmare, fostul procuror a ieșit la pensie cu suma de peste 34.000 de lei. În anii următori pensia fostului șef de penitenciar a crescut ajungând la o sumă astronomică.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×