Dosar penal deschis pe numele bărbatului cu coronavirus care a tușit înspre medici. Ce pedeapsă riscă

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 17:09
Dosar penal deschis pe numele bărbatului cu coronavirus care a tușit înspre medici. Ce pedeapsă riscă
Dosar penal deschis pe numele bărbatului cu coronavirus care a tușit înspre medici *foto: hepta.ro

Polițișii de la Secția 12 din Capitală s-au autosesizat în cazul bărbatului infectat cu noul virus covid-19 care a tușit intenționat către medici, cu intenția de a-i infecta. Astfel, oamenii legii au început urmărirea penală împotriva acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul care a tușit înspre medici are dosar penal

Mai exact, bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție atunci când medicii îi acordau asistență medicală. Astfel, a decis să tușească intenționat către aceștia, pentru a-i infecta.

Cazul a fost făcut public la mai multe televiziuni de către managerul spitalului „Victor Babeș”, Emilian Ioan Imbri. El a precizat că i-a transmis bărbatului că va fi dat de gol în presă:

“Dumnealui şi-a scos masca de câteva ori la rând când au intrat să-l îngrijească şi a tuşit spre ei spunând că este obligaţia noastră, a cadrelor medicale, să-l facă bine.

I-am transmis domnului că, în momentul în care va părăsi spitalul, va avea din partea unităţii noastre o reclamaţie.

Nu este vorba de plângere penală, pentru asemenea lucruri nu trebuie să faci plângere penală, că va avea o reclamaţie şi că voi face public acest comportament care, la vârsta şi la pregătirea domnului, îl face de ruşine, cum spune poporul nostru”, a afirmat managerul Spitalului “Victor Babeş”.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Acum, dosarul se află în coordonarea procurorilor de la parchetul sectorului 3 din Bucureşti pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Pedeapsa pentru această infracţiune a fost majorată joi de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Conform textului legislativ: „(1)nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

„(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×