Bani pentru combustibil, prin proiectul „car-sharing”: Primăria Capitalei va deconta 500 lei/lună

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 10:16
Bani pentru combustibil, prin proiectul „car-sharing”: Primăria Capitalei va deconta 500 lei/lună
Combustibilul pentru cei care locuiesc în București și Ilfov va fi decontat cu ajutorul proiectului "car-sharing"

Proiectul „car-sharing” se referă la folosirea în comun a mai multor persoane a unui autoturism pentru deplasarea în aceeași direcție. Joi, 22 noiembrie, a fost aprobat proiectul conform căruia Primăria Capitalei va oferi decontarea combustibilului.

Sumele înapoiate vor putea atinge valoarea și de 500 de lei pe lună pentru autoturism. Cu toate că acest proiect a fost respins de mai multe ori de Consiliul General al Municipiului București, acum trece la practică datorită voturilor suficiente de la Partidul Mișcarea Populară.

Proiectul „car-sharing”, decontarea combustibilului

Un nou proiect a fost admis! Este vorba de „car-sharing”, care se referă la înapoierea banilor dați pe combustibil al persoanelor care se folosesc de același autoturism pentru deplasare, către județul Ilfov sau către București. 28 de voturi din partea Partidului Mișcarea Populară au adus la înfăptuirea proiectului ce a fost de multe ori respins de CGMB. Unda verde nu a venit din partea Uniunii Salvați România, dar și din partea Partidului Național Liberal. Abținerea la votul proiectului „car-sharing” a venit din partea a doi consilieri ai Partidului Social Democrat. Printre aceștia s-a afalt și cel cu care a fost în conflict Gabriela Firea, fostul președinte de ședință, Orlando Culea.

„Vreau să le mulțumesc colegilor din PSD și ALDE pentru votul de astăzi. Ați fost trimiși de cetățeni ca să le faceți viața mai bună. S-a văzut astăzi că noi am avut bunăvoință și am explicat punct cu punct. Am asistat și eu la dezbatere ca să văd cât de mare e ipocrizia. Două ore am dezbătut proiectul acesta benefic pentru bucureșteni și voi ați votat tot politic. Cred că toți bucureștenii au văzut care este realitatea. Vom reveni, vă garantez, cu acest proiect, când și colegul care lipsește va fi aici și va trece”, a declarat la finele votului primarul general al Bucureștiului.

Proiectul car-sharing a fost admis!
Proiectul car-sharing a fost admis!

„Car-sharing”

Acest proiect decontează combustibilul autoturismului folosit la comun pentru cei care parcurg aceeași direcție, către Ilfov/București. Ce a propus Primăria Caitalei pentru această inițiativă? „Schemele de grupare a autoturismelor pot fi integrate în transportul public și încurajează proprietarii de autoturisme să renunțe la utilizarea individuală a vehicului propriu și utilizarea în comun, prin asociere voluntară și utilizarea la maxim a capacității de transport pentru autoturismul proprietate personală pentru deplasările regulate a persoanelor care au aceeași direcție de deplasare cu destinația Municipiul București, pentru transportul copiilor, la instituțiile de învățământ primare și secundare de pe teritoriul Municipiului București, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot”, conform proiectului „car-sharing”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×