Șoferii vor primi din partea autorităților 500 de lei pe lună! Iată care sunt condițiile

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/10/2018, 19:47
Șoferii vor primi din partea autorităților 500 de lei pe lună! Iată care sunt condițiile
Șoferii vor primi de la autoritari suma de 500 de lei pe luna!

Șoferii vor primi din partea autorităților 500 de lei pe lună! Însă, pentru acest lucru sunt puse și anumite condiții. Iată care sunt ele! Conform news.ro, este în curs un proiect de hotărâre a ședinței Consiliului General al Municipiului București(CGMB), care propune o sumă ce va ajunge în mâinile șoferilor. Aceasta vine în urma unei dorințe de deconcentrare a traficului din Capitală. Astfel, autoritățile vor să deconteze combustibilul folosit de locuitori, asta până în valoare de 500 de lei pe lună.  Condiția este ca un autoturism, fiind proprietate personală, să fie folosit de mai multe persoane pentru deplasare. În proiectul de hotărâre se arată exact condițiile propuse de autorități:

”Schemele de grupare a autoturismelor pot fi integrate în transportul public şi încurajează proprietarii de autoturisme să renunţe la utilizarea individuală a vehicului propriu şi utilizarea în comun, prin asociere voluntară şi utilizarea la maxim a capacităţii de transport pentru autoturismul proprietate personală pentru deplasările regulate a persoanelor care au aceeaşi direcţie de deplasare cu destinaţia Municipiul Bucureşti, pentru transportul copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot”, se arată în proiect.

Șoferii primesc de la autorități 500 de lei pe lună! Condiția este să împartă aceeași mașină dacă se deplasează în aceeași direcție

Soferii vor primi del a autoritati 500 de lei pe luna!
O imagine din traficul bucureștean

Așadar, Primăria Bucureștiului dorește să dea o parte din banii consumați pe combustibil românilor care vin din București-Ilfov spre București, cu prevederea ca aceștia să folosească același autoturism.  Un alt vis pe care Primăria Capitalei îl mai vrea îndeplinit este înființarea unei structuri de car-sharing cu autovehicule ecologice, hibride sau chiar electrice. De asemenea, mai vor să realizeze și un bike-sharing și un tip de transport pentru elevi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×