Proiect de lege împotriva Uber și Taxify! Condiții dure pentru șoferii de taxi prin noua lege

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 17:53
Proiect de lege împotriva Uber și Taxify! Condiții dure pentru șoferii de taxi prin noua lege
În fotografie se află un șofer de Uber care-și duce clientul la destinație

Iată proiectul de lege împotriva Uber și Taxify! Condițiile dure, impuse de noua lege, pentru șoferii de taxi i-ar putea face să se lase de meserie. Se pare că demersul spre aceasta este unul sigur, căci pe data de 15, proiectul a fost depus la Senat. Acesta a fost inițiat de 46 de parlamentari PSD și propune reglementarea autorizării, a organizării, dar și a controlului serviciilor de transport alternativ cu un automobil cu șofer ”VTS”. Serviciile de transport alternativ ce au un conducător auto ”VTS” se referă la aplicațiile de ridesharing precum Taxify, Uber etc. Însă, de acum încolo lucrurile nu vor mai sta așa. Persoanele care hotărăsc să obțină venituri din transportul de persoane ar putea fi obligați să respecte două reguli. Automobilele conduse de șoferii care fac ridesharing nu ar trebui să fie mai vechi de 15 ani.

O a doua regulă pe care trebuie să o respecte este: certificarea competenței profesionale pentru transportul de persoane. ”Şoferii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligaţia să deţină certificat de competenţă profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română – ARR în condiţiile legislaţiei în vigoare”, se arată în proiectul de lege de B6/2018.

Proiect de lege împotriva Uber și Taxify!

proiect de lege impotriva uber si taxify  din viitorul apropiat
În fotografie se află un șofer de Uber care își stabilește traseul pe aplicație

De asemenea, dacă una dintre firme are sediul în altă țară, trebuie să deschidă o sucursală înregistrată în România. Pasul următor constă în primirea unei autorizații de la Ministerul Transporturilor, in urma oferirii informațiilor despre cursele efectuale. După ce aceștia au depus actele necesare, în maximum 30 de zile lucrătoare, Ministerul ar trebui să emită autorizația respectivă. Aceasta intră în vigoare numai dacp operatorul respectă legea și plătește taxa ce constă în 50.000 de lei, care trebuie plătită în decursul a 12 luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×