Bani de la stat pentru români! Vezi dacă te afli pe lista celor care beneficiază de aceste sume

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 17:59
Bani de la stat pentru români! Vezi dacă te afli pe lista celor care beneficiază de aceste sume
Mii de români pot beneficia de bani de la stat!

Ghidul programului care vizează finanțe de la stat pentru persoane fizice care își instalează panouri solare de tip fotovoltaice vine în ajutorul a mii de români. Suma primită este curpinsă în limita de 90% din valoarea totală a investiției făcute, aceasta nu va atinge mai mult de 20.000 de lei.

Ministerul Mediului are în vedere o creștere a numărului de persoane care produc energia electrică prin utilizarea unor panouri fotovoltaice. Astfel de panouri duc la o îmbunătățire a calității aerului, dar și emisia de gaze.

Bani de la stat pentru persoanele care-și instalează panouri fotovoltaice

Românii pot beneficia acum de sume din partea statului dacă își instalează panouri fotovoltaice. Această inițiativă are în vedere o îmbunătățire a aerului și o reducere a gazelor care au un efect de seră. Finanțarea lor va veni în proporția de 90% din total, iar limita sumei este de 20.000 de lei.

Românii care doresc să fie parte a acestui program trebuie să ia la cunoștință că au de depus mai multe documente la instalatorii validați. Aceștia trebuie să aibă în vedere proiectele care au panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3kWp.

Care sunt părțile componente pentru proiect?

a) panouri fotovoltaice;

b) invertor;

c) materiale conexiuni;

d) structura de montaj a sistemului;

e) modul de comunicaţie;

f) contor inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice şi care permite colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic;

g) tablou electric curent continuu/curent alternativ.

De asemenea, proiectul prevede decontarea cheltuielilor cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice, reprezentând maximum 15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice.

Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Cum poate solicita finanțarea acestuia?

Articolul cu numărul 19 este cel care privesc eligibilitatea solicitării pentru a putea beneficia de sumele de la stat. (1) Beneficiază de finanţare solicitantul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) are domiciliul în România;

b) este proprietar al imobilului – construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară; în cazul în care sistemul de panouri fotovoltaice care deserveşte construcţia se amplasează pe teren, este proprietar/deţine un drept de folosinţă şi asupra imobilului – teren, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară;
c) are acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, în situaţia în care imobilul – construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deţinut în coproprietate, astfel cum rezultă din cererea de finanţare;

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×