Banca Transilvania, avertisment ferm! „Putem avea reacții negative consistente”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 10:54
Banca Transilvania, avertisment ferm! „Putem avea reacții negative consistente” GALERIE FOTO
Dan Rusu este cel care a făcut anunțul în numele Băncii Transilvania. Sursa foto - facebook

Banca Transilvania a lansat un avertisment ferm! Dan Rusu, şeful departamentului de analiză al Băncii(simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, spune că investitorii de la Bucureşti trebuie să ţină cont de faptul că bursa a avut un tur de forţă de la începutul anului. „Cu alte cuvinte, este normal să începem să vedem marcări de profituri, consolidări, poate chiar reacţii negative mai consistente.

Banca Transilvania, avertisment ferm!

Indiferent însă de evoluţia pe termen scurt, trendul de ansamblu rămâne ascendent”, se arată în buletinul de trezorerie al băncii, semnat de Dan Rusu. Vă readucem aminte că Banca Transilvania (BT) (BVB: TLV) este una dintre cele mai mari trei bănci din România. Banca fost înființată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin.

În 2014, Banca Transilvania împlinește 20 de ani din momentul în care a devenit operațională, odată cu deschiderea sucursalei din Cluj. Activitatea sa este organizată pe patru linii principale de business, și anume: corporate, IMM, retail și Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are aproape 1,76 milioane de clienți, 550 de unități și peste 6.000 de angajați. Din iunie 2013, directorul general al BT este Ömer Tetik.

Banca Transilvania, avertisment ferm! Banca Transilvania
Banca Transilvania este printre cele mai mari bănci din România. Sursa foto – facebook

„Putem avea reacții negative consistente”

În vârstă de 40 de ani, acesta este unul dintre cei mai tineri bancheri din România. Banca Transilvania este prima bancă din România care deschide o sucursală în Italia, la Roma. Valoarea pe bursă a Băncii Transilvania se îndrepta în 2007 spre pragul de 2 miliarde Euro, dar, în urma corecțiilor drastice care au urmat pe piețele financiare, banca a ajuns la o capitalizare bursieră sub 300 milioane de euro, în aprilie 2009.

În decembrie 2009, Bank of Cyprus a achiziționat un pachet de 9,7% din titlurile Băncii Transilvania prin mai multe tranzacții realizate pe Bursa de Valori București, în valoare totală de 58 milioane de Euro. Banca Transilvania a înregistrat în primul trimestru al anului 2014, un profit brut de 123,5 milioane de lei, cu o creștere de aproape 23% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×