Avionul care s-a prăbușit în Iran a luat foc şi s-a întors din drum înainte de catastrofă! Primele concluzii ale anchetatorilor

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
09/01/2020, 11:12
Avionul care s-a prăbușit în Iran a luat foc şi s-a întors din drum înainte de catastrofă! Primele concluzii ale anchetatorilorGALERIE FOTO
Nu au existat supraviețuitori în urma prăbușirii avionului. Sursa foto - hepta.ro

Avionul Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit la puţin timp după decolare de pe aeroportul internaţional de la Teheran, iar toate cele 176 de persoane de la bord au murit, a luat foc înainte şi s-a întors din drum, din cauza unor probleme.

Avionul care s-a prăbușit în Iran a luat foc şi s-a întors din drum înainte de catastrofă!

Cel puțin arată într-un raport preliminar prezentat joi de Organizaţia Aviaţiei Civile (CAO) iraniene, relatează AFP.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

”Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în momentul în care atingea o altitudine de 8.000 de picioare (aproximativ 2.400 de metri). Pilotul nu a transmis niciun mesaj radio cu privire la circumstanţe neobişnuite”, precizează CAO în acest prin raport preliminar de anchetă publicat pe site în noaptea de miercuri spre joi.

Primele concluzii ale anchetatorilor

Anchetatorii, care citează martori de la sol şi personalul altui avion care a survolat zona la înaltă altitudine, afirmă că Boeingul 737 UIA era în flăcări în timp ce se afla în zbor. ”Potrivit unor martori oculari (…), un incendiu a fost observat în avion şi a crescut în intensitate”, se arată în document.

Potrivit raportului preliminar al autorităţilor iraniene, avionul s-a întors din drum către aeroportul de la Teheran din cauza unei probleme tehnice, după care s-a prăbuşit, fără că discuţiile prin radio cu pilotul să sugereze o situaţie neobişnuită.

”Avionul, care se îndrepta iniţial către vest, pentru a ieşi din zona (aeriană a) aeroporului, s-a întors la dreapta, în urma unei probleme, şi se afla pe drumul de întoarcere către aeroport la momentul prăbuşirii”, în care cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, adaugă CAO.

La Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că Guvernul are în vedere mai multe cauze posibile care să explice accidentul, la bordul căruia se aflau, între alţii, 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni şi zece suedezi.

Într-o alocuţiune televizată, Zelenski a declarat ziua de joi zi de doliu naţional. El a anunţat că intenţionează să discute la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, în vederea unei consolidări a cooperării între Kiev şi Teheran în anchetă.

Anchetatorii urmează să studieze conţinutul ”cutiilor negre” ale aeronavei, de care dispun, dar care sunt avariate, se precizează în document. Primele elemente ale anchetei au fost transmise Ucrainei, dar şi Statelor Unite, Suediei şi Canadei.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×