Avioanele F-16 românești nu au mai defilat la parada de Ziua Națională! Care a fost motivul

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 14:39
Avioanele F-16 românești nu au mai defilat la parada de Ziua Națională! Care a fost motivul
Avioanele F-16 româneşti nu au mai ajuns să defileze la paradă

Avioanele F-16 românești erau pregătite pentru defilarea de Ziua Naţională a României, însă nu au mai ajuns la paradă din cauza problemelor cu pista de la Borcea.

La Baza Aeriană 86, patru aeronave de F-16 Fighting  Falcon nu au mai ajuns la Arcul de Triumf din Bucureşti, după ce pista a îngheţat şi nu au mai putut decola.

Avioanele F-16 românești nu au mai defilat la parada de Ziua Națională

Aşa arată aeronava F 16 Falcon. Avionul, în zbor
Aşa arată aeronava F 16 Falcon

Preşedintele României a făcut o baie de mulţime după parada de Ziua Naţională, apoi a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri, momentul fondator al existenței noastre naționale. Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor, că îl apărăm și îl prețuim.

Să nu uităm niciun moment că este o onoare și o mândrie să facem parte din această națiune. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România”, a fost mesajul publicat de către Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Şi Liviu Dragnea a fost prezent la paradă, în ciuda problemelor de sănătate pe care le-ar fi avut. ”Doar uniţi în jurul obiectivelor comune, putem construi o Românie puternică, bogată şi mândră, o ţară europeană ce oferă bunăstare românilor, un stat drept cu cetăţenii săi şi respectat de partenerii internaţionali, o naţiune capabilă să îşi apere interesele, valorile şi credinţele. Să medităm în aceste zile asupra cuvântului Unire”, a spus președintele PSD.

Avioanele F-16 Falcon

F-16 Fighting Falcon este un avion proiectat de General Dynamics, folosit pentru luptă multitrol. Este primul aparat echipat cu sistem de comenzi electronice, denumit fly by fire. Din 2008, România a modernizat Forţele Aeriene Române cu aceste aeronave, iar Pentagonul a aprobat vânzarea a 48 astfel de avioane recondiţionate. Atunci, au fost achiziţionate mai multe modele: F-16 (făcut de Lockheed Martin, SUA), JAS 39 Gripen (realizat de SAAB, Suedia), Eurofighter Typhoon (făcute printr-un consorțiu între Germania, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Italia și Spania), F-18 (ce aparţin de Boeing, SUA) și Rafale (Dassault Aviation, Franța).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×