Avertizare meteo COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. Sunt anunţate ninsori abundente, viscol şi lapoviţă

Ana Necula   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 11:02
Avertizare meteo COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. Sunt anunţate ninsori abundente, viscol şi lapoviţă
Viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod galben şi cod portocaliu şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori, viscol şi lapoviţă.

Sunt anunţate ninsori abundente, viscol şi lapoviţă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 13:00 – 05 februarie, ora 08:00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații

În zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

Avertizare cod portocaliu si cod galben
Harta ANM

De miercuri, se strică vremea şi în Bucureşti

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

Atenţionare cod galben
Harta ANM

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×