Avertizare meteo cod galben și portocaliu de vreme severă, în toată țara

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
23/10/2018, 13:05
Avertizare meteo cod galben și portocaliu de vreme severă, în toată țara
Potrivit meteorologilor, codul galben va ține azi și mâine, iar vântul va sufla cu putere

Meteorologii au anunțat o avertizare meteo cod galbem și portocaliu în întreaga țară, începând de marți seara, până miercuri după-amiază. Sunt anunțate ploi și vânt puternic, acesta din urmă putând provoca pagube materiale.

De asemenea, s-ar putea înregistra chiar și ninsori viscolite, mai ales în zonele de munte. Cert este că vremea se va schimba radical, iar această răcire nu va veni singură.

Codul portocaliu emis de meteorologi este valabil pentru aproape toată țara
Codul galben emis de meteorologi este valabil pentru aproape toată țara

Avertizare meteo cod galben, în toată România

Potrivit meteorologilor, codul galben este valabil pentru cea mai mare parte a țării, de marți 23 octombrie, ora 22.00, până miercuri, 24 octombrie, ora 22.00. Se vor semnala intensificări ale vântului și, în zonele montane, chiar și ninsori viscolite. Pentru Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, pe durata nopții, vântul va sufla cu o viteză de 55-60 de kilometri la oră, iar aceste rafale pot crește cu 10 kilmetri la oră pentru intervale scurte. Va ploua în aceste regiuni, pe arii extinse, cantitățile de apă putând ajunge chiar și la 15l/mp, sau chiar cu 10 litri în plus în unele zone.

La munte, aceste manifestări ale vremii se vor intensifica, mai ales în data de 24 octombrie. La peste 1.500 de metri, va ninge, iar vântul puternic, care poate ajunge până la 70-80 km/h. La peste 1.800 de metri, ninsoarea va fi viscolită.

Avrtizare meteo cod portocaliu

Meteorologii anunță cod portocaliu pentru miercuri, 24 octombrie, între orele 12.00 și 19.00. Se vor semnala rafale de vânt puternice, în următoarele zone:județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu. Rafalele vântului vor ajunge la viteze de 80-0 km/h.

Ninsorile de la munte se pot intensifica, iar vântul puternic va viscoli zăpada. De asemenea, temperaturile vor fi foarte scăzute, față de cele de până acum.

Avertizare meteo pentru București

În București, de pe 23 octombrie de la ora 22.00, pâmă pe 25 octombrie ora 9.00, vântul se va intensifica, rafalele ajungând temporar și până la 45 km/h. Cerul va fi noros, iar temperaturile se vor înregistra în intervalul de 8- grade Celsius.

Din data de 24 octombrie, ora .00, până pe 25 octombrie, ora 9.00, vremea va fi vântoasă, iar rafalele vor avea și 60-70 km/h. Vântul va fi mai slab noaptea, iar maximele vor fi de 17 grade ziua, cu minime de 2 până la 5 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×