Avertismentul lui Klaus Iohannis în prima ședință a guvernului Orban: ”Va fi foarte greu. PSD a depășit orice imaginație”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 13:50
Avertismentul lui Klaus Iohannis în prima ședință a guvernului Orban: ”Va fi foarte greu. PSD a depășit orice imaginație”
Klaus Iohannis, mesaj ferm în prima ședință a Guvernului Orban. Sursa foto: digi24.ro

Miercuri, 6 noiembrie, a avut loc prima ședință a Guvernului liberal condus de Ludovic Orban, prilej cu care președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj cât se poate de ferm celor care compun noul Executiv. După ce i-a felicitat pentru „curajul” de a-și asuma guvernarea în această perioadă dificilă, șeful statului a avertizat în privința chestiunilor care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp posibil, mai ales că trenează de foarte multă vreme.

Mesajul lui Klaus Iohannis în noua ședință de Guvern

O spun foarte deschis că respir ușurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării. Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă.

E un act de curaj să preiei guvernarea cu un Guvern minoritar în situația în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect legislativ în parte. Sunt foarte bucuros că acest Guvern e hotărât să abordeze frontal problemele cu care se confruntă România și românii. Dovadă că în prima ședință se discută chestiuni care au trenat și trebuie rezolvate urgent”, a precizat Klaus Iohannis.

„Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor”

Totodată, președintele a atras atenția asupra situației actuale din ministere, catalogată drept „foarte proastă”, ca urmare a moștenirii lăsate de fostul guvern social democrat, condus de Viorica Dăncilă. în aceste condiții, șeful statului consideră că liberalilor nu le va fi deloc ușor să construiască bugetul pentru anul 2020.

Deja s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă pe care au găsit-o aceștia. Deja știm că PSD a golit finanțele publice și practic acum suntem în situația să vedem cum putem acoperi plățile scadente. Va fi foarte complicat să se închide bugetul pe anul în curs. Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a cheltuit banii românilor și nu lasă nimic în urmă, din păcate, am avut dreptate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×