Avertismentul ANM pentru zilele următoare. Unde va lovi gerul

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
06/02/2020, 15:19
Avertismentul ANM pentru zilele următoare. Unde va lovi gerul
Avertsiment ANM. Gerul loveşte România. Sursa foto: digi24.ro

Avertisment ANM pentru zilele următoare. Meteorologii vin cu veşti proaste şi spun că după episoul de ninsori şi viscol se va instala gerul peste România. Unde va lovi gerul, în ce părţi ale ţării, vedeţi un pic mai jos. De asemenea, vântul va sufla cu putere.

Avertismentul ANM pentru zilele următoare. Gerul pune stăpânire pe România

Ultimele prognoze făcute de către meteorologi arată că după căderile abundente de zăpadă şi după epidoadele de viscol, peste România se va instala gerul. Meteorologii anunță că, după ninsorile abundente, România va fi lovită de ger. Mirela Polifronie, meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a dat mai multe detalii despre prognoza meteo din următoarele zile.

Va ninge slab în extremitate de sud-est a țării. Vântul va mai prezenta intensificări până la orele 13.00, iar județele aflate în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor rămâne sub cod portocaliu”, a spus Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Națională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în Capitală

De asemenea, vântul va continua sî sufle cu putere, fapt ce va face ca gerul să fi resimţit şi mai puternic. Aşadar, vântul va sufla în rafale de 70-80 de kilometri la oră, în timp ce la munte rafalele de vânt vor înregistra între 80 şi chiar 100 de kilometri pe oră.

În Bucureşti nu mai sunt aşteptate ninori abundente. Vineri, este posibil ca în Capitală să ningă slab şi să se mai depună un strat de zăpadă de maxim 5 centimetri. Însă, dum cum informează Mirela Polifornie, după ninsori vine gerul.

În week-end, nu ne mai așteptăm la precipitații, în special ninsori, însă vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă în timpul nopților”, a anunțat meteorologul de serviciu ANM.

Vremea s-a stricat în România miercuri. Meteorologii au emis miercuri cod roşu şi portocaliu de ninsori pentru marea majoritate a ţării. Astfel, în cea mai mare parte din ţară s-a depus strat consistent de zăpadă. Astăzi codurile au fost prelungite, respectiv cu un cod portocaliu de ninsori şi viscol, dar care a expirat la ora  12, precum şi cu un cod galben tot de ninsori şi viscol. Acesta din urmă a expirat la orele 15.00.

De asemenea, vremea rea a adus haos în toată ţara. Zeci de drumuri au fost închise, sute de oameni au rămas blocaţi în trenuri înzăîpezite sau maşini. În plus, din cauza căderilor masive de zăpadă, precum şi a vântului puternic, 70 de localităţi au rîmas fără curent electric. Intervenţiile oamenilor de la electrica veniţi să remedieze avariile au fost îngreunate de vremea care nu se potolise.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×