Ninsoarea a făcut ravagii în Capitală. Probleme în trafic și cu transportul în comun: linia 41, blocată din nou. ANM: În București vine GERUL FOTO și VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 15:18
Ninsoarea a făcut ravagii în Capitală. Probleme în trafic și cu transportul în comun: linia 41, blocată din nou. ANM: În București vine GERUL FOTO și VIDEO GALERIE FOTO
Ninsoarea abundentă a făcut ravagii în București și județul Ilfov. Sursa foto: Hepta.ro

Ninsoarea care a căzut în ultimele ore a dat peste cap traficul din Capitală și a generat foarte multe probleme printre care se numără copaci și stâlpi căzuți, semafoare stricate sau panouri publicitare zburate de vântul puternic care a făcut ravagii. De asemenea, circulația mai multor linii de tramvai și troleibuz a fost blocată.

UPDATE, ora 15.00: Linia tramvaiului 41 este blocată din nou din cauza unei pene de curent.

Linia de tramvai 41, blocata la capat de linie Ghencea. Cauza: lipsa tensiune in rețeaua de contact. S-au dirijat mijloacele de interventie. Pentru preluarea calatorilor de pe traseul liniei 41, a fost infiintata o linie naveta, care functioneaza intre Ghencea si Piata Presei Libere„, anunţă STB pe Twitter.

 


UPDATE, ora 11.14: Directoarea ANM a declarat în cadrul comandamentului de iarnă de astăzi că precipitațiile se opresc, iar valorile meteo vor fi pozitive în cursul zilelor de joi și vineri. Însă, în nopțile de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperaturile vor fi la pragul gerului, iar termometrele vor indica minus 7 grade, iar în zonele preorășenești minus 10 grade.


UPDATE, ora 9.55: Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă la ora 11.00.


UPDATE, ora 9.28: ANM a emis o prognoză meteo valabilă pentru astăzi, pentru municipiul București: „Cel puţin în prima parte a zilei, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va atinge grosimi variabile, de 20-35 cm. 

Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40-50 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperatura va fi de -1 spre 0 grade și nu va avea variații semnificative”.


UPDATE, ora 9.22: STB  a anunțat că linia 41 este blocată la aceste momente, iar probleme se semnalează și pe linia 1, unde un tramvai s-a defectat. De asemenea, circulația tramvaielor 69, 90 și 93 a fost reluată pe Bulevardul 1 Mai.

Se pare că linia 41 a fost blocată din cauza unui autobuz, care s-a blocat pe calea de rulare a tramvaiului.


Zăpada lasă în urma sa prăpăd în București și județul Ilfov

Ninsoarea abundentă care a căzut în ultimele ore a făcut să se depună în București și județul Ilfov un strat de zăpdaă care ajunge chiar și la 35 cm. Zăpada viscolită și vântul putrenic au cauzat numeroase probleme, iar noaptea trecută Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISUBIF) a efectuat mai multe intervenții.

Echipele ISUBIF au intervenit până la ora 05:00 în circa 106 intervenții pentru copaci și stâlpi căzuți pe stradă sau pe mașini, semafoare stricate sau panouri publicitare luate de vântul puternic. Bilanțul este valabil până la ora 5:00 pentru că echipajele mai au în lucru alte 20 de intervenții.

De asemenea, dimineața au fost probleme mari cu tramvaiele. Circulația liniilor 1, 11 și 25 a fost blocată la primele ore, iar circulația tramvaielor către Rahova este blocată și la ora 9.00 AM. Acest lucru se întâmplă și pe mai multe linii de tramvai. Pe Șoseaua Giurgiului, mai mulți oameni au plecat în șir indian pe linia de tramvai, sătui de așteptare (VEZI GALERIA FOTO).

A nins ca n povesti, peste Bucuresti!

Gepostet von Fanatik News am Mittwoch, 5. Februar 2020

Pompierii au intervenit în 106 cazuri produse de ninsoarea abundentă

La nivelul municipiului București au fost gestionate 93 intervenții generate de fenomenele meteo printre care se numără 40 copaci căzuți pe autoturisme şi carosabil, 29 elemente construcție,  4 panouri publicitare, 5 stâlpi căzuți pe carosabil, 2 semafoare căzute și alte 13 elemente desprinse.

De asemenea, la nivelul județului Ilfov echipele ISUBIF au avut 13 intervenții după cum urmează: 6 copaci căzuți pe carosabil, 1 element de construcție, 3 stâlpi căzuți și alte 3 elemente desprinse.

Zăpada a închis mai multe drumuri din țară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că circulația rutieră a fost închisă pe mai multe drumuri și autostrăzi din România. Din cauza vremii nefavorabile nu se mai poate circula pe Autostrada Bucureşti – Constanţa, precum și pe 28 de drumuri naționale din cauza codului roșu de viscol și ninsori.

„Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub Cod roşu de vreme rea, s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pe A2, între Bucureşti şi Constanţa, începând cu ora 23:15. Atenţionăm că în zonele aflate sub Cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule”, avertizează CNAIR, într-un comunicat.

Compania de Drumuri le transmite șoferilor aflație pe drumurile publice la această oră să fie atenți, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Mai multe școli închise din cauza vremii nefavorabile

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat în această dimineață că toate școlile din județele Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița sunt închise din cauza viscolului și vântului putrenic. Meterorologii au transmis că a fost emis un cod roșu de vreme rea, iar ninsoarea va continua să cadă și în timpul acestei zile.

„În urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Școlare din județele: Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, au luat decizia ca mâine, 06 februarie 2020, cursurile vor fi suspendate din cauza condițiile meteo nefavorabile – intensificări puernice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/cod roșu”,au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×