Avertisment dur de la specialiști! Masca de protecție făcută acasă din pânză și bumbac te poate îmbolnăvi grav

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 16:07
Avertisment dur de la specialiști! Masca de protecție făcută acasă din pânză și bumbac te poate îmbolnăvi grav
Starea de urgență instaurată pe teritoriul României din cauza pandemiei de coronavirus a dus la epuizarea rapidă a stocurilor de măști, iar specialiștii lansează un avertisment dur pentru cei care folosesc produse neavizate

Starea de urgență instaurată pe teritoriul României din cauza pandemiei de coronavirus a dus la epuizarea rapidă a stocurilor de măști, iar specialiștii lansează un avertisment dur pentru cei care folosesc produse neavizate.

Avertisment dur de la specialiști

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății, dar și alte instituții internaționale de sănătate publică avertizează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză, bumbac ori tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

În privința eficienție măștilor, s-a efectuat și un studiu amănunțit, luând prin comparație măștile de pânză cu cele medicale. Conform observatorbn.ro, scopul acestui studiu a fost compararea eficacității măștilor de pânză cu măștile medicale ale lucrătorilor din serviciile medicale din spitale.

În urma concluziilor acestui studiu se recomandă prudență în utilizarea măștilor din pânză. Retenția de umiditate, reutilizarea măștilor de pânză și filtrarea slabă pot duce la un risc crescut de infecție.

Măștile trebuie să permită respirația corectă

Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este că materialele din fibră textilă ne-tratate corespunzător pentru uz medical nu îndeplinesc standardele și vă pot pune în pericol sănătatea.

Scamele minuscule desprinse de pe țesături pot fi aspirate, împreună cu bacterii, praf și virusuri și asta vă pune în pericol sănătatea. În industria textilă, mulți oameni dezvoltă, în timp, boli alergice ale plămânului, sau arborelui respirator, cu caracter profesional. În plus, purtarea măștii îți dă un fals sentiment de protecție. Acestea nu reprezintă cea mai bună metodă de a preveni răspândirea coronavirusului.

Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă.

Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

Ambasada Chinei în România a donat măști de protecție și combinezoane pentru spitalele din București, după apelul lansat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×