Ambasada Chinei în România, donație pentru spitalele din București: ”Este o formă de întoarcere a susținerii”. VIDEO

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 15:05
Ambasada Chinei în România, donație pentru spitalele din București: ”Este o formă de întoarcere a susținerii”. VIDEO
Ambasada Chinei în România a donat măști de protecție și combinezoane pentru spitalele din București

Ambasada Chinei în România a donat măști de protecție și combinezoane pentru spitalele din București, după apelul lansat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Ambasada Chinei în România, donație pentru spitalele din București

”Sunt foarte onorată să particip împreună cu doamna Primar General, Gabriela Firea, la această ceremonie de donație realizată astăzi. Cu această ocazie aș dori să adresez mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților companiilor chinezești din România și reprezentanţilor din alte domenii pentru această donație de astăzi”, a declarat Ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, după donația făcută pentru spitalele din București.

”Ceea ce se întâmplă astăzi este o formă de întoarcere a susținerii primite din partea României când a început epidemia în China, când am primit mesaje de sprijin și condoleanțe din partea președintelui României, a primului ministru și a ministrului de afaceri externe”, a continuat ambasadoarea.

Am facut apel, prin ambasade, la primarii capitalelor unor state care ar putea sa ne ajute in timpul pandemiei de coronavirus, sa dotam cadrele medicale din spitalele bucurestene, alaturi de eforturile noastre zilnice.Azi, doamna ambasador a Republicii Populare Chineze a venit personal la Primaria Capitalei cu un prim gest de solidaritate.#Preventie #Solidaritate #MediciEroi

Posted by Gabriela Firea on Saturday, March 21, 2020

”Aș dori foarte mult ca românii să știe că poporul chinez a apreciat foarte mult acel mesaj video transmis în perioada epidemiei de corul de copii români Allegretto. A avut un ecou foarte puternic, a fost apreciat de aproximativ 30 de milioane de persoane în China”, a mai spus Jiang Yu.

”Suntem convinși că și alte state vor răspunde rugăminții noastre”

La rândul său, Gabriela Firea a ținut să le mulțumească oficialilor chinezi pentru promtitudinea cu care au răspuns la apel: ”Ne aflăm în curtea interioară a Primăriei Capitelei. Mă aflu împreună cu excelența sa, doamna Ambasador a Republicii Chineze în România, Jiang Yu, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a răspuns foarte rapid, promt rugăminții noastre de a sprijini spitalele din București cu tot ceea ce este nevoie în aceste momente foarte urgent pentru protecția cadrelor medicale: combinezoane, măști de protecție, dezinfectanți”.

”Este un prim gest făcut de doamna ambasador, a transmis deja rugămintea noastră către capitala Chinei, către domnului Primar. Cu siguranță în perioada următoare vom primi și alte gesturi de solidaritate. Doamna ambasador, știam că veți răspunde promt, le mulțumim celor care au contribuit la această prima donație pentru bucureșteni”, a continuat edilul general.

”Suntem convinși că și alte state vor răspunde rugăminții noastre de a ajuta spitalele din Capitală, pentru că aici sunt cele mai multe persoane de coronavirus de tip nou. De asemenea, aici sunt cele mai multe persoane aflate în carantină, aproape 600, chiar și astăzi au venit 47 de persoane în București care trebuie să fie cazate și trebuie să li se realizeze teste”, a afirmat Firea.

”Avem și cele mai multe persoane aflate în izolare, aproape 4.000 de persoane, în zona București –Ilfov. Suntem convinși că împreună, cu solidaritate, vom trece peste acest moment dificil. Stați acasă dacă nu aveți lucruri urgențe de făcut, protejați-vă bătrânii, protejați-vă seniorii și faceți lecții cu cei mici, pentru că e o pauză de la mersul la școală, nu de la educație”, a încheiat Primarul Capitalei.

Gabriela Firea a avut o solicitare pentru ambasadele SUA, Germaniei, Chinei, Israelului și Austriei! Primarul General al Capitalei nu a ezitat și le-a cerut acestora sprijin pentru spitalele din București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×