Avertisment de la Poliția Capitalei! Aveți grijă pe cine primiți în casă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 14:32
Avertisment de la Poliția Capitalei! Aveți grijă pe cine primiți în casă
Poliția Capitalei avertizează cetățenii! Aceștia nu ar trebui să mai primească pe oricine în casă

Poliția Municipiului București a reținut deja două femei și un bărbat acuzați de furt calificat! Oamenii legii avertizează că metoda prin care aceștia profitau de cetățeni era prin împrietenire.  „Poliţia Capitalei își reînnoiește apelul și vă îndeamnă sa fiți atenți pe cine primiți în casă. Necunoscuții nu vă dau de pomană, nu vă bucurați de nimicuri, pentru că puteți deveni victime.  Și pentru că am adus frecvent în atenție masurile de prevenire în această zonă, a furturilor prin imprietenire, este necesar să precizăm că ele sunt dublate în permanență de activitatea din teren a structurilor de investigații criminale, așa cum este și în situația de față.

Cei trei ocupanți au încercat să-și asigure scăparea prin fugă, dar au fost imobilizați. În urma perchezițiilor corporale, asupra celor în cauză, a fost găsită suma de 8.500 lei. Cele trei persoane au fost conduse la audieri și ulterior reținute, urmand a fi prezentate în fața magistraților. Cele două femei, de 45 și respectiv 31 de ani sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar bărbatul de 28 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat, dar și pentru conducere fără permis. „, conform unui comunicat de presă.

Poliția Capitalei, avertisment! Cetățenii trebuie să aibă grijă pe cine primesc în casă

Polițiștii din București avertizează cetățenii să fie atenți al posibilele persoane necunoscute care doresc să le intre în casă pentru diferite pretexte. Pe numele a trei persoane, două femei și un bărbat s-au înfăptuit mandate de arestare preventivă.„Astfel, polițiști ai Sectorului 3 aflați în desfășurarea unor activități operative au observat în cursul dimineții 3 persoane, doua femei și un bărbat, cunoscuți cu preocupări infracționale. Cele două femei au fost observate cum s-au deplasat în mod constant în spatele unui bărbat în vârstă, ce mergea cu ajutorul unui cadru, iar când acesta a intrat în scara unui bloc, au pătruns împreună cu acesta în imobil.

În scurt timp cele doua au ieșit și au plecat cu un autoturism ce le aștepta. Ulterior, aceleași femei au abordat un alt vârstnic și au întrat într-un alt bloc.  Acționând cu rapiditate, polițiștii i-au identificat pe cei doi bărbați, ambii în vârstă de 85 de ani, care le-au relatat că au primit în locuințe două femei care le-ar fi sat de pomană, dar după plecarea acestora au observat că din locuință le-au dispărut banii, 5.500 și respectiv 3.000 de lei. Imediat polițiștii aflați în teren au procedat la blocarea în trafic a autoturismului cu care se deplasau femeile.

Poliția din Capitală avertizează!
Poliția din Capitală avertizează!

 Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 3 continuă activitățile în cauză, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei persoane reținute. Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” , conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×