Bărbat acuzat că agresa femei în tramvaiul 41, reținut de polițiști

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 15:40
Bărbat acuzat că agresa femei în tramvaiul 41, reținut de polițiști
Un bărbat a fost acuzat că agresa sexual femei în tramvaiul STB, 41

Un bărbat a fost acuzat că agresa sexual femei în tramvaiul STB, 41. De altfel, această linie este și una dintre cele mai aflomerate din Capitală. Acesta, în vârstă de 45 de ani a fost prins de oamenii legii din București. De asemenea, bărbatul avea și un cont pe un site de filme pentru adulți, acolo unde posta mai multe fotografii făcute cu telefonul de sub fustele femeilor care mergeau cu acest mijloc de transport în comun.

După ce a fost prins, acesta a fost dus la judecătoria Sectorului 2. Procurorul urmează să ceară arestarea ori internarea bărbatului într-o unitate medicală.

Bărbatul acuzat că agresa sexual femei în tramvaiul 41 a fost reținut

Anul acesta, peste 150 de deputați și senatori din toate partidele au inițiat o lege specială pentru înființarea unui registru la nivelul național. Aceasta se referă la persoanele identificare că au comis infracțiuni sexuale ori de hățuire asupra minorilor și asupra femeilor.

Bărbat acuzat că agresa femei în tramvaiul 41, reținut de polițiști
Peste 150 de deputați și senatori din toate partidele au inițiat o lege specială pentru înființarea unui registru la nivelul național

La noua bază de date, ce va fi administrată de IGPR, precum și baza de date privind cazierul unei persoane, vor avea acces instanțele, parchetele și instituțiile din justiție, poliția, dar și instituțiile de învățământ, asistența socială și alte domenii, pe baza de cerere.

Peste 150 de deputați și senatori au inițiat o lege specială pentru înființarea unui registru la nivel național

Potrivit proiectului de lege, Registrul ar urma să conțină toate datele individului care a comis infracțiuni sau a celor care au contravenții de natură sexuală: datele dactiloscopice și genetice ale autorilor de fapte de acest gen, dar și cazierul fiecărei astfel de persoane.

Bărbat acuzat că agresa femei în tramvaiul 41, reținut de polițiști
Registrul votat de deputați și senatori se referă la persoanele identificare că au comis infracțiuni sexuale ori

Totodată, și cetățenii români din străinătate care au acest gen de cazier vor fi introduși în registru, asta pe baza unor adte furnicate de ambasade, consulate ori poliția din statele respective.

Astfel, persoanele aflate în evidență vor avea datele stocate în funcție de infracțiune:

  1. timp de 5 ani pentru contravenții de tip masturbare în public;
  2. timp de 20 ani – pentru infracțiuni ca viol, pedofilie, incest, pornografie infantilă

Cât despre reabilitare, grațiere sau aministie, nu se vor șterge datele despre o persoană aflată în evidență:

”Ar. 15 – (1) Persoanele fizice înscrise în Registru sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă:

a) Faptele pe care le-au săvârșit nu mai sunt prevăzute de legea contravențională sau penală;

b) Au decedat;

c) S-a dispus renunțarea la urmărire penală sau clasarea față de ele ori s-a pronunțat o hotărâre definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×