Audierea lui Carmen Iohannis, amânată! Când este chemată la Parchetul General

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 14:02
Audierea lui Carmen Iohannis, amânată! Când este chemată la Parchetul General
Carmen Iohannis, în adidași, la o întâlnire oficială! Cum arată ținuta aspru criticată FOTO

Audierea lui Carmen Iohannis a fost amânată. Prima Doamnă se va prezenta abia în luna mai la Parchetul General. Sursele celor de la Național spun că unul dintre motivele amânării audierii ar fi strâns legate de schimbările șefilor DNA și chiar a lui Augustin Lazăr de la Parchetul General.

De menționat este că în aceste zile se caută soluții disperate pentru ca procurorul Ion Șandru, adus de Augustin Lazăr de la Alba Iulia, să înmâneze dosarul preluat la rândul său de Augustin Lazăr la un alt coleg de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Vă reamintim că soția liderul statului trebuia să fie audiată în luna noiembrie a anului precedent.

Audierea lui Carmen Iohannis a fost amânată. Prima Doamnă va fi chemată la Parchetul General în mai

Dosarul pentru care urma să răspundă în fața oamenilor legii este în baza unei plângeri formulate de luju.ro. Pe atunci, procurorul care trebuia să se ocupe de cazul familiei Iohannis și al notarului Buscă Radu Gabriel era Lazăr. La acea vreme, notarul Buscă Radu fusese audiat, iar mai multe documente fuseseră ridicate de la cabinetul său notarial.

Audierea lui Carmen Iohannis, amânată! Când este chemată la Parchetul General
„În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial”

De asemenea, dosarele instrumentate la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis au fost cerute de către magistrat. Totodată, publicația lumeajustiției.ro a depus o sesizare la DNA la începutul lunii noiembrie împotriva notarului, dar și a lui Klaus și Carmen Iohannis.

Faptele penale sesizate sunt abuzul în serviciu, spălare de bani, fals, și grup infracțional organizat

Faptele penale pentru care sunt acuzați cei doi sunt: abuzul în serviciu, spălare de bani, fals și grup infracțional organizat, privind obțiunea nelegală a sumei de 320.000 euro. „În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere.

Audierea lui Carmen Iohannis, amânată! Când este chemată la Parchetul General
Faptele penale pentru care sunt acuzați cei doi sunt: abuzul în serviciu, spălare de bani, fals și grup infracțional organizat, privind obțiunea nelegală a sumei de 320.000 euro

Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, menționează sursa numită mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×