Au dispărut cei șase chinezi izolați într-un hotel din Slatina! Autoritățile spun că aceștia au fugit

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 17:22
Au dispărut cei șase chinezi izolați într-un hotel din Slatina! Autoritățile spun că aceștia au fugit GALERIE FOTO
Chinezii au fugit din hotelul din Slatina în care se aflau. Sursa foto - hepta.ro

Au dispărut cei șase chinezi izolați într-un hotel din Slatina! Autoritățile din Olt spun că aceștia au fugit. Poliţia îi cercetează acum penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Vă reamintim că aceștia au ajuns în țară dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire.

Au dispărut cei șase chinezi izolați într-un hotel din Slatina!

Concret, oamenii legii spun că atunci când medicii epidemiologi au mers să le verifice starea de sănătate, aceștia au contatat că cei şase chinezi nu mai erau în hotel. Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat, pentru Mediafax, că poliţia a deschis o anchetă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În cele din urmă, cei șase chinezi au fost găsiţi de autorităţile din Vâlcea. Oamenii legii i-au izolat din nou, de data aceasta într-un hotel din Drăgăşani acolo unde sunt sub monitorizare.

Autoritățile spun că aceștia au fugit

„Vineri seara, pe la ora 17.30, reprezentanţii DSP Olt au făcut o verificare privind respectarea condiţiei de izolare a celor şase chinezi şi au constatat că ei părăsiseră hotelul pe fondul refuzului conducerii hotelului de a-i mai caza în continuare.

Asta e informaţia pe care am primit-o aseară, de la DSP Olt. Am informat Poliţia care a demarat cercetări la faţa locului sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 din Codul Penal, cea de zădărnicire a măsurilor impuse de autorităţi pentru a preveni prevenirea bolilor contagioase.

A fost întocmit dosar penal. Din informaţiile primite de la DSP Olt, am aflat că cei şase chinezi au mers la Drăgăşani, ei lucrau la o firmă acolo. Au anunţat DSP Vâlcea pentru asigurarea monitorizării zilnice a acestora până la sfârşitul perioadei de izolare.

Personal, am vorbit cu domnul prefect de Vâlcea, care mi-a spus că au ajuins într-un hotel din Drăgăşani, unde sunt izolaţi”, a declarat Florin Homorean. Prefectul din Olt mai spune că nu doar chinezii au încălcat măsurile impuse de autorităţi.

Și un cetăţean din Slatina a fost surprins plimbându-se prin oraş, deşi acesta trebuia să stea izolat la domiciliu. Bărbatul a fost amendat de DSP şi riscă dosar penal dacă mai pleacă de acasă.

„Astăzi am mai surprins un cetăţean care nu respectase condiţiile de izolare. A fost identificat de poliţie şi de Direcţia de Sănătate Publică şi a fost sancţionat contravenţional.

Este un cetăţean român venit din Italia. I s-a înmânat o notificare scrisă prin care a fost informat că dacă mai pleacă de la domiciliu va fi anchetat cu privire la săvârşirea unei infracţiuni.

Atragem atenţia că toţi cei care nu vor respecta măsurile impuse vor fi sancţionaţi. Trebuie să înţeleagă, să respecte regulile, să nu mai părăsească domiciliul dacă sunt izolaţi”, a mai declarat Florin Homorean.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×