Atracția turistică unică în lume se află chiar în România !

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/10/2018, 12:11
Atracția turistică unică în lume se află chiar în România ! GALERIE FOTO
Atracția turistică unică din România

Unica atracție în lume se află în Bihor. Multe frumuseți sunt găzduite de România, dar avem și una unică în lume, de care unii români nici nu s-au bucurat încă. Unii voluntari ai locului au reușit să facă bucățica de Rai mai cunoscută.

Din păcate, majoritatea locațiilor superbe din țara noastră nu sunt promovate la nivelul la care ar trebui ori chiar deloc. Lacul Vida, din județul Bihor, are o superbă apă turcoaz, o pădure deasă și nenumărate peșteri care nu au fost încă explorate.

Atracția unică din lume, găzduită de România

În județul Bihor se află Lacul Vida, care conține un deversor, unic în toată lumea. Ceea ce este uimitor la el este că are un sistem de captare astfel încât apa preluată este venită din lacul turcoaz format prin braj. Aceasta este trimisă mai apoi în aval cu ajutorul unor conducte extrem de mari.

Locul unic în lume se află în Bihor
Locul unic în lume se află în Bihor

Imaginea creată de conducte este asemănătoare unei pâlnii imense. Câțiva voluntari care vor să promoveze natura spectaculoasă din România au ajuns să aducă în ochii multora colțul de Rai din Bihor prin intermediul mediului online. Desprins din poveste, peisajul oferit de județul Bihor, își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

România are parte de unicitatea divinului
România are parte de unicitatea divinului

Pădurile de jur împrejurul conductelor de ape se reflectă în jurul apelor line, care te duc cu gândul la lacuri exotice. Locul unic în lume se poate datora constructorilor, pe lângă divinul care a atins spețiile României cu câmpii de neimaginat și munți care îi fac invidioși pe turiști.

Frmusețea naturii, vizibilă în specail în România
Frmusețea naturii, vizibilă în specail în România

Liniștea și sunetele deosebite ale naturii amplifică frumusețile loculu, iar pentru a ajunge să trăiești experiența frumosului, trebuie să ajungi în comuna Dobroești din județul Bihor. Un drum accesibil spre acesta este dinspre dumul european E79, la o distanță de doar 40 de km de Oradea. Traseul este: Oradea-Sâmbăta-Dobroești-Luncasprie-Valea Vida-Lacul Vida.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×