Atenţionare meteo de la ANM: cod galben de ninsori şi viscol în mai multe zone din ţară

Claudiu Ilie   
în Prognoza meteo
28/01/2020, 11:04
Atenţionare meteo de la ANM: cod galben de ninsori şi viscol în mai multe zone din ţară
Atenţionare ANM. S-a emis cod galben de viscol sursa: hepta.ro

ANM a emis o atenţionare cod galben de ninsoare şi viscol, valabilă de marţi până miercuri seara, în zona montană înaltă din mai multe judeţe.

Ninsorile se întorc la munte

Meteorologii anunţă că, între 28 ianuarie, ora 20:00 şi 29 ianuarie, ora 18:00,  în zona montană înaltă, vor exista intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

Astfel, în intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

ANM precizează că precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Harta ANM
Atenţionarea meteo emisa de ANM. sursa: meteoromania.ro

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoza meteo marți, 28 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru ziua de marți, 28 ianuarie, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Soarele își va face, totuși, simțită prezența pe arii restrânse, în special în București și Brașov, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile montane.

În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa între 5 și 11 grade Celsius.

În Capitală vom avea parte de vreme mult mai frumoasă decât ne-am fi așteptat, cu cer parțial noros și vânt care va sufla cu o viteză de 16 km. De asemenea, mercurul din termometre va indica valoarea minimă de 1 grad Celsius, în timp ce temperatura maximă va atinge pragul de 11 grade, iar umiditatea va atinge pragul de 81%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×