Șoferii ar trebui să fie cu ochii în patru, pentru că hoții au devenit din ce în ce mai inventivi în privința modurilor prin care vă pot jefui. Aceasta se numește „bancnota din parbriz”, iar de obicei, metoda aceasta este aleasă de ei în parcările mari ale unor centre comerciale.
Hoții au numeroase metode pentru a profita de neatenția tuturor, mai ales în zonele aglomerate sau în anumite conjuncturi, unde pot acționa prin diverse scenarii. Nu vă lăsați păcăliți de unele lucruri care vi se par puțin stranii, dar pe care alegeți să nu le băgați în seamă. Puteți rămâne atât de ușor fără bunuri, încât nici dumneavoastră nu vă veți da seama, decât când veți ajunge să aveți nevoie de portofel/chei/acte etc.
Metodă nouă de furt! Șoferii ar trebui să fie atenți
Furturile din mașini se faca cum într-un minut. Unii se și învinuiesc pentru cele crezute pierdute, neștiind că cineva le-a intrat în mașină. Noua metodă de furt, foarte inventivă de altfel, necesită doar o bancnotă falsă de 50 de lei sau 100. Aceasta se lipește pe una dintre ștergătoare, în momentul în care este văzută de șoferul vehiculului cu „noroc”, se săvârșește acțiunea. Conducătorul mașinii se dă jos să ia bancnota, în timp ce este pândit de alți doi, unul care intră în mașină să ia ce găsește mai valoros, iar altul care stă cu ochii pe șofer și-i face semn când acesta se prinde de banii falși. O altă metodă este furtul poșetei de pe scaunul pasagerului din față. Hoții așteaptă la semafor, pe un scuter sau pe o motocicletă, iar în secunda în care se schimbă în verde, trag poșeta printre geamul întredeschis.
“În sezonul estival creşte riscul de comitere a tâlhăriilor potenţat atât de portul la vedere a bunurilor de valoare, cât şi de specificul pieselor de vestimentaţie aferente sezonului, care permit cu uşurinţă vizibilitatea acestor valori. Purtând la vedere şi în locuri nepotrivite aceste bunuri de valoare, cum ar fi bani, bijuterii sau telefoane mobile, unii dintre noi se expun unor situaţii generatoare de riscuri, cum ar fi şi tâlhăria.
De asemenea, în cazul furturilor din autoturisme, hoţii observă bunurile de valoare lăsate la vedere în maşini şi trec la acţiune. Fie forţează portiera, fie sparg geamul acesteia, rezultatul fiind întodeauna acelaşi: paguba constând în valoarea bunului sustras şi la care se adaugă şi distrugerea provocată autoturismului”, a declarat comisarul șef Mădălin Țăranu, de la Departamentul de Prevenire din Iași.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet