Atenție, șoferi! Cresc substanțial amenzile de circulație!

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 14:26
Atenție, șoferi! Cresc substanțial amenzile de circulație! GALERIE FOTO
Amenzile rutiere cresc substanțial. Sursa foto - hepta.ro

Atenție, șoferi! Acesta este termenul de bază de la 1 ianuarie. Punctul de amendă creşte de la 145 lei la 223 lei. Trebuie specificat că proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament şi prin care valoarea punctului de amendă era îngheţată şi pentru anul acesta la 145 lei a fost atacat la Curtea Constituţională.

Atenție, șoferi!

Amânarea intrării în vigoare a proiectului are ca efect majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, care vor creşte o dată cu majorarea salariului minim, şi majorarea cuantumului sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă, scrie Profit.ro.

De asemenea, aleşii locali vor putea solicita şi ei pensii speciale. Salariul minim brut lunar va creşte la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei în prezent.

Cresc substanțial amenzile de circulație!

Concret, proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament şi prin care sunt eliminate taxele şi obligaţiile impuse de Guvernul Dăncilă în domeniul bancar, energetic şi al fondurilor de pensii private, a fost contestat atât pe formă, cât şi pe fond, de PSD, la Curtea Constituţională.

Contestarea a avut loc chiar în ziua ultimei ședințe de Guvern din acest an, astfel încât Executivul condus de Ludovic Orban nu a mai apucat să înghețe prin alt act normativ valoarea punctului de amendă.

Prin urmare, cum proiectul depus la Parlament nu poate intra în vigoare, valoarea punctului de amendă se va calcula la 10% din salariul minim brut în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va fi în cuantum 223 lei, reprezentând o majorare de aproape 54% față de nivelul actual.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat anterior că trebuie schimbat acest sistem de calcul al punctului de amendă. ”Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie.

Și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a arătat premierul.

De asemenea, ca urmare a amânării intrării în vigoare a prevederilor proiectului de lege, indemnizațiile demnitarilor nu vor mai fi plafonate la nivelul lunii decembrie 2019 și vor fi majorate o dată cu creșterea salariului minim brut pe economie.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×