Ludovic Orban dă afară oameni și în ultima zi din an. Șeful prefecților a fost schimbat cu Gheorghe Sorescu

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 09:46
Ludovic Orban dă afară oameni și în ultima zi din an. Șeful prefecților a fost schimbat cu Gheorghe Sorescu
Ludovic Orban a schimbat mai mulți șefi de instituții la final de an. Sursa foto: Youtube Guvernul României - captură

Premierul Ludovic Orban continuă curățenia din instituțiile importante ale statului, cele care se află în subordinea sa, iar astăzi a venit rândul șefului prefecților.

Ludovic Orban l-a schimbat pe șeful prefecților

Liberalul l-a dat afară de la M. A. I. pe Mihai Cătălin Necula și l-a pus în loc pe Gheorghe Sorescu. Noul secretar de stat se va ocupa de relația cu prefecții din cele 41 de județe, potrivit hotărârii publicat în Monitorul Oficial.

Gheorghe Sorescu este unul din liderii importanți de la PNL Botoșani. Acesta a fost prefect și vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, precum și inspector la SGG (Secretariatul General al Guvernului).

Demiteri și numiri pe bandă rulantă: peneliști în funcții importante, după modelul PSD

Nu este singurul om pe care Orban l-a dat afară. Pe lista celor schimbați pe final de an se numără și subprefectul de Bihor Delorean Iulius, Laurențiu Chirvăsuță, vicepreședintele AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului).

A numit oameni noi în funcție, după cum urmează: Gheorghe Adrian Miuțescu (PNL Argeș), șeful AAAS, Feneși Tibor (UDMR), subprefectul județului Bihor, Claudiua Constantin Năstasă, vicepreședintele AAAS, în locul lui Chirvăsuță și Maria Gabriela Horga, secretar de stat la SGG.

„Obiectivul meu a fost de a decide până la sfârşitul săptămânii viitoare schimbarea tuturor acestor pesedişti care deţineau la momentul instalării Guvernului funcţiile de demnitate publică”, declara Orban înainte de ședința de ieri unde s-au luat toate aceste decizii.

„În mare parte e realizat acest obiectiv. În ceea ce priveşte aparatul funcţionarilor publici, am reuşit să oprim în aproape toate instituţiile, cred că una sau două au scăpat, concursurile trucate pe care le-au declanşat miniştrii”, a completat șeful Executivului.

„Încep prin a vă spune că am oprit toate procedurile viciate, derulate pe repede înainte, pe care le-au declanşat foştii miniştri în diferite companii. Una dintre companii este chiar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, s-a mai lăudat Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×