Premierul Ludovic Orban l-a numit consilier onorific pe Remus Borza. Acesta a fost și consilierul Vioricăi Dăncilă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 21:23
Premierul Ludovic Orban l-a numit consilier onorific pe Remus Borza. Acesta a fost și consilierul Vioricăi Dăncilă
Ludovic Orban l-a numit consilier onorific pe Remus Borza. Sursa foto: news.ro

Numire cel puțin surprinzătoare la Palatul Victoria! Premierul Ludovic Orban l-a numit în funcția de consilier onorific pe Remus Borza. Acesta a fost ales deputat pe listele ALDE, activează în grupul parlamentar al PSD și a fost consilierul onorific al fostului premier al României, Viorica Dăncilă!

Ludovic Orban l-a numit consilier onorific pe Remus Borza

Premierul Ludovic Orban l-a numit consilier onorific pe Remus Borza chiar luni. Potrivit unei decizii a premierului, publicată luni în Monitorul Oficial, lui Remus Adrian Borza i s-a acordat calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, iar activitatea acestuia este neremunerată.

Remus Borza este deputat de Braşov şi a fost ales pe listele ALDE. El a mai fost consilier onorific al unui alt prim-ministru şi anume, Viorica Dăncilă.

Remus Borza a fost și consilierul Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă l-a numit pe Remus Borza în luna iunie a anului 2019 în funcţia de consilier onorific pe probleme economice, însă l-a demis după numai o săptămână, după ce acesta a declarat că trebuie redus numărul de angajați din rândul bugetarilor.

Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia.

Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România (…) Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare.

Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice”, este declarația pentru care Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile lui Remus Borza.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din data de 3 iunie 2019 Remus Borza activează în grupul parlamentar al PSD, fără adeziune.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×