Atenție, șoferi! Blocarea roților mașinilor de către firmele care au contracte cu hipermarketurile este o practică ilegală. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei Timișoara care invocă decizii ale instanțelor judecătorești din Timișoara.
Blocarea roților mașinilor în parcarea hipermarketurilor, ilegală
În urma întrunirii de urgență a comisiei de Circulație a municipiului Timișoara, reprezentanții Primăriei consideră că blocarea roților mașinilor de către firmele care au contracte cu hipermarketurile este o practică ilegală.
După o analiză amănunțiță, autoritățile timișorene au explicat public faptul că aceste practici au existat și în trecut, dar au fost considerate ilegale de către instanțeke judecătorești din Timișoara.
„Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici.
În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, a spus Culiţă Chiş, vicepreşedintele Comisi de Circulaţie din Primăria Timişoara, potrivit Adevărul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Șoferii sunt îndemnați să se sesizeze Poliția Română
Totodată, cetățenii care mai trec prin astfel de situații sunt rugați să se adreseze Poliției Române sau Parchetelor. Există o singura firmă autorizată de către primărie, în conformitate cu prevederile Codului Rutier.
Doar Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA, și doar în prezența organelor din cadrul Poliției Rutiere, poate să blocheze roțile, să ridice și să transporte, să depoziteze și să elibereze autovehicule.
Autoritățile mai precizează faptul că o parcare fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice, supunându-se reglementărilor din Codul Rutier.