Noul Cod Rutier a intrat în vigoare, iar polițiștii au dat amenzi de 30.000 de lei după ce au prins șoferi cu telefonul la volan

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 18:33
Noul Cod Rutier a intrat în vigoare, iar polițiștii au dat amenzi de 30.000 de lei după ce au prins șoferi cu telefonul la volan
Noul Cod Rutier aduce sancțiuni drastice pentru șoferi. Sursa foto: Axa News Maramureș

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare și este extrem de dur cu șoferii care, în loc să fie atenți la drum, se concentrează asupra telefonului mobil. Întrucât în ultimii ani s-au produs tot mai multe accidente din cauza folosirii mobilului în timpul condusului, multe dintre incidente fiind produse chiar în timpul unor live-uri pe Facebook, aleșii au decis schimbarea legii.

Noul Cod Rutier a adus o ploaie de amenzi azi

Sancțiunile sunt mai drastice acum, iar amenzile pe care le riscă șoferii care folosesc telefonul la volan sunt destul de mari. De altfel, polițiștii au filat șoferii pentru a vedea dacă folosesc telefonul la volan, aceștia fiind înștiințați din presă că s-a schimbat Codul Rutier. În primele opt ore ale zilei de azi s-au dat 35 de contravenții în valoare totală de 30.000 de lei.

Este vorba despre amenzi acordate doar în Capitală, iar încă ziua nu s-a terminat. „35 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în primele opt ore ale zilei, de către Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei pentru folosirea telefonului la volan, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în zona de centru, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, zonele cu trafic mai intens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea, pentru MEDIAFAX.

noul cod rutier
Folosirea telefonului la volan este amendată cu sume consistente. Sursa foto: național.ro

Folosirea telefonului la volan te poate lăsa fără bani

„Poliţiştii au urmărit, printre activităţile de reducere a riscului rutier, dacă conducătorii auto au înteles să respectele noile modificări legislative referitoare la folosirea telefonului mobil la volan”, a mai spus reprezentantul Poliției Rutiere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×