Cum s-ar putea schimba Codul Rutier în 2020. Modificări importante plănuite de Poliția Română

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 15:31
Cum s-ar putea schimba Codul Rutier în 2020. Modificări importante plănuite de Poliția Română
Noul Cod Rutier vine cu sancțiuni dure pentru șoferii care ăncalcă regulile în trafic. Sursa foto: a1.ro

Noul Cod Rutier care va intra în vigoare în anul 2020 aduce o serie de modificări importante pentru participanții la trafic. Numeroasele accidente produse pe drumurile patriei au determinat Poliția Română să introducă reguli mult mai stricte pentru obținerea permisului auto, dar și sancțiuni mai dure pentru cei care încalcă legea.

Noile reguli ce vor fi introduse în Codul Rutier

Astfel, noul act normativ ce va fi introdus începând cu vara anului viitor impune celor interesați de obținerea permisului de conducere să fie absolvenți ai învățământului obligatoriu. Mai concret, vor avea dreptul de a susține examenul auto doar persoanele care au terminat 10 clase, spre deosebire de momentul actual, când singura condiție pentru a aplica era împlinirea vârstei de 18 ani.

În plus, persoanele în vârstă care dețin permisul de conducere și circulă pe drumurile publice vor fi nevoite să se prezinte mai des la medic pentru controlul în vederea obținerii avizului care să ateste că sunt apte pentru a urca la volan. De asemenea, pentru a elimina definitiv posibilitatea ca avizele să fie obținute în mod fraudulos, baremele de evaluare medicală și psihologică vor fi actualizate periodic.

Amenzi mai dure pentru șoferii prinși că încalcă legea. Sursa foto: b1.ro
Amenzi mai dure pentru șoferii prinși că încalcă legea. Sursa foto: b1.ro

Ce riscă șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc

Totodată, noul Cod Rutier ce va deveni valabil începând cu luna iulie a anului viitor reglementează una dintre problemele cele mai des întâlnite pe drumurile țării noastre. Este vorba despre tendința șoferilor român de a utiliza telefoanele mobile în timp ce se află la volan, punând astfel în pericol atât propria persoană, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Cei care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce conduc riscă să rămână fără permis de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile. Nici împătimiții vitezei nu vor avea viață ușoară odată cu introducerea noului act normativ. Acesta prevede sancțiuni aspre, în funcție de cuantumul vitezei cu care circulă șoferul în cauză.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×