Atentat terorist lângă aeroportul internațional din Mogadishu, Somalia. 17 oameni au murit – VIDEO

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
22/07/2019, 18:40
Atentat terorist lângă aeroportul internațional din Mogadishu, Somalia. 17 oameni au murit – VIDEO
Atentat terorist în Mogadishu, astăzi. Sursa foto: Youtube

17 oameni au murit după ce a avut loc un atentat terorist lângă aeroportul internațional din Mogadishu, capitala Somaliei. Explozia a avut loc în cursul zilei de azi, iar teroriștii au folosit o mașină-capcană. Atacul trezește atenția presei deoarece s-a petrecut într-o zonă militarizată, aproape de un punct de control militar de lângă aeroport.

Atentat terorist soldat cu 17 morți în Mogadishu. Cine ar fi în spatele atacului sângeros

„Am văzut vehiculul ostil când a încercat să depăşească alte maşini care aşteptau în coloană; explozia a avut loc în apropierea Hotelului Afrik”, a declarat Abdullahi Ahmed, un reprezentat al forțelor de ordine militarizate, notează Agenția de Presă Franceză, citată de cele mai importante publicații din lume.

Atentatul de astăzi nu a fost încă revendicat, însă presa scrie că acesta ar fi fost comis de gruparea Al-Shabaab, afiliată rețelei Al-Qaida. Astfel de atentate sunt frecvente în Somalia. Unul din cele mai grave din ultimii ani a fost cel din luna octombrie a anului 2017. Atunci au murit peste 580 de oameni, iar alți 300 au fost grav răniți.

Somalia, punct fierbinte pentru grupările teroriste din Africa și țările arabe

Acel atac s-a produs aproape de hotelul Safari și a fost afectată și clădirea ambasadei Qatarului în țara est-africană. Atentatul a fost considerat drept cel mai sângeros nu doar din ultimii ani, ci din istoria Somaliei. Tragedia din octombrie 2017 a avut numeroase ecouri internaționale și, în ciuda asigurărilor că siguranța va fi potențată în zonă, iată că astăzi țara pică examenul la capitolul securitate, de vreme ce atenatul de lângă aeroport s-a produs aproape de un punct de control al Armatei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×