Atentat terorist cu 18 morţi în Peninsula Sinai. ISIS a revendicat atacul

Razvan Nicolae   
în Hotnews
12/09/2017, 09:32
Atentat terorist cu 18 morţi în Peninsula Sinai. ISIS a revendicat atacul

Un nou atac terorist a avut loc pe mapamond în ziua în care se împlineau 16 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie din Statele Unite ale Americii. De această dată, Egipt a fost ţara vizată de teroriştii de la ISIS. Atacul s-a petrecut luni în nordul Sinaiului egiptean, vizate fiind forţele de securitate.

O maşină a explodat la trecerea unui convoi al forţelor de securitate, în oraşul Bir al-Abed, în nordul Peninsulei Sinai. Imediat după ce a avut loc explozia, câţiva lunetişti ascunşi au deschis focul şi au rănit sau ucis mai multe persoane. Conform AFP, cel puţin 18 persoane au fost ucise în urma atentatului terorist petrecut în nordul Peninsulei Sinai. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ISIS a revendicat atentatul prin Amaq

Atacul a avut loc pe drumul care face legătura între Al-Qantara şi Al-Arich, capitala regiunii Sinaiul de Nord, în contextul în care forţele de securitate efectuau o operaţiune în zonă. Atacul terorist a fost revendicat de ISIS, gruparea jihadistă a făcut anunţul oficial prin agenţia sa de propagandă Amaq. „Opt militari egipteni au fost ucişi, iar patru vehicule blindate au fost distruse”.

De la destituirea de către armată, în vara lui 2013, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, provenind din cadrul mişcării Fraţii Musulmani, forţele de securitate egiptene înfruntă, în Sinai, o grupare jihadistă care a jurat credinţă Statului Islamic. Gruparea este vinovată de uciderea a câtorva sute de militari şi poliţişti în Egipt. În decembrie 2016, în urma unor atentate care au vizat comunitatea coptă, peste 100 de persoane au fost ucise.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×