Atac la Târgul de Crăciun de la Strasbourg: bilanțul victimelor! Mesajul MAE

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 08:33
Atac la Târgul de Crăciun de la Strasbourg: bilanțul victimelor! Mesajul MAE
ORA 07:00 Bilanțul victimelor în urma atacului de la Strasbourg. Mai multe focuri de armă s-au tras aseară, 11 decembrie, la Târgul de Crăciun de la Strasbourg. În urma atacului au murit cel puțin trei oameni, iar alți 12 au fost răniți.

Atacatorul nu a fost prins de către polițiști, dar a fost identificat. MAE a informat că momentan nu sunt confirmate victime de cetățenie română în urma atentatului. „Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Atentatul de la Strasbourg: Bilanțul victimelor

Consulul General al României de la Strasbourg a monitorizat situația și menține legătura cu autoritățile locale. Ministerul Afacerilor Externe le aduce la cunoștință românilor afectați că pot solicita asistență consulară la numărul Consulatului General al României la Strasbourg  +33 369.321.938 sau la +33 6.27.05.00.22.

ORA 23:15: În urma atacului clădirea Parlamentului European a fost închisă, iar accesul în clădire sau în afara ei a fost interzis, potrivit Digi24. „Înţeleg că acest individ era marcat în dosarele poliţiei ca fiind un personaj care avea legături cu diverse grupări radicale”, a declarat Lucian Goleanu, ofiţer de presă al PE.

ORA 22.26:Cristian Preda, eurodeputat, se afla în Parlament în timpul atacului. Acesta urma să se întâlnească cu fiul lui Adrian Năstase, Andrei, în centrul orașului:  „Sunt în momentul acesta la Parlament. Am fost informați în reuniunea pe care o aveam acum o oră, trei sferturi de oră, că s-au petrecut incidente cum ați pomenit, împușcături în centrul orașului. Am încercat să plec pentru că aveam întâlnire cu Maia Sandu și Andrei Năstase, undeva în centrul orașului.

N-am putut să plec pentru că suntem sub consemnul poliției. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt ok. Am luat legătura telefonic cu ei. Sunt în centru și mi-au zis că au văzut desfășurarea poliției și chiar o parte dintre răniții care sunt în centru. Înțeleg că sunt 7 răniți confirmați, dar operațiunea e în curs. Tot ce ni s-a spus e că poliția încearcă să prindă făptuitorul sau făptuitorii. Nu e deocamdată clar. Suntem în așteptarea informațiilor. Deocamdată se vorbește despre o operațiune a poliției. Nu știm dacă există elemente pentru a descrie ce s-a întâmplat ca un atac terorist.”

„Parlamentul European a activat un protocol de urgenţă. Suntem în prezent blocaţi pentru a proteja oamenii aici. Rămâneţi în siguranţă şi în interior”, a scris europarlamentarul Eva Kaili (Grecia) pe Twitter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×