Atac informatic asupra clienților BCR! Banca avertizează: Dacă ești apelat de pe acest număr, te rugăm să respingi apelul

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
28/02/2020, 11:59
Atac informatic asupra clienților BCR! Banca avertizează: Dacă ești apelat de pe acest număr, te rugăm să respingi apelulGALERIE FOTO
BCR a transmis un mesaj clienților. Sursa foto - hepta.ro

Atac informatic asupra clienților BCR! De curând, toți cei care au conturi deschise la această bancă au primit un mesaj de alertă prin care li s-a transmis că au apărut noi modalități de fraudă în mediul online și mulți dintre ei ar putea fi vizați.

Atac informatic asupra clienților BCR!

Concret, mai mulți oameni au constatat că atunci când doreau să se conecteze la Internet și Mobile Banking le erau solicitate date suplimentare. Banca anunță că totul este un atac informatic și a transmis și o serie de pași pe care îi puteți urma.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai mult de atât, există și un număr de fix de pe care sunt apelați clienți ai băncii. De asemenea, BCR transmite că acesta nu aparține băncii.

Măsuri de urgență pentru toți cei care au Internet și Mobile Banking

„Ca urmare a apariției unor noi modalități de fraudă în mediul online îți recomandăm să ții cont de următoarele sfaturi:

Dacă, atunci când folosești Internet și Mobile Banking, întâlnești mesaje neobișnuite sau care îți cer introducerea de informații confidențiale suplimentare, anunță banca imediat.

Noi nu îți vom cere niciodată astfel de informații și din acest motiv trebuie să ne anunți dacă ai și cea mai mică bănuială că ești ținta unui atac informatic.

Astfel de atacuri pot avea loc când calculatorul sau telefonul tău de pe care accesezi Internet Banking este infectat, de aceea îți recomandăm să folosești un alt dispozitiv cu un antivirus actualizat. Ia în calcul scanările periodice ale acestuia.

Există programe care pot fi instalate fără acordul tău, cu intenția de a fura coduri de acces. În cazul în care, în timpul autentificării în pagina de Internet Banking, observi mesaje „neobișnuite” care îți solicită reintroducerea codurilor de acces, oprește imediat procesul de autentificare. 

Dacă ești apelat de către numărul 021 407 42 00, te rugăm să respingi apelul și să contactezi banca prin *2227, fără a da curs solicitărilor celor ce te-au apelat. 

Te sfătuim să ne contactezi imediat la numărul de telefon *2227 și să iei toate măsurile pentru curățarea calculatorului de programe software dăunătoare, cu care este posibil să fie infectat”, a transmis echipa BCR.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×