Ce salariu are un inspector Antifraudă de la ANAF. Câştigă pe lună mai mulţi bani decât majoritatea românilor

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 11:25
Ce salariu are un inspector Antifraudă de la ANAF. Câştigă pe lună mai mulţi bani decât majoritatea românilor
Ce salariu are un inspector Antifraudă de la ANAF *foto: facebook

Un job la ANAF este unul extrem de bine plătit. Tentația unei șpăgi din partea patronilor care sunt verificați de agenții Fiscului, dar și suprasolicitarea la care sunt supuși îi face pe aceștia să fie cât mai bine plătiți.

Astfel, în trecut zeci de români se luptau pentru un post de agent fiscal, iar concursurile continuă pe site-ul ANAF pentru ocuparea diferitelor posturi.

Ce salariu are un inspector Antifraudă de la ANAF

Cele mai mari salarii din organigrama ANAF le au cei din conducerea organizației. Astfel, președintele are o leafă de 16.640 de lei, în timp ce vicepreședintele are 14.560 de lei lunar și secretarul general primește 11.580 de lei pe lună.

În ceea ce privește salariile pentru consilieri și inspectori, acestea variază în funcție de vechimea pe post și specializarea pe care o au. Astfel, inspector superior atinge chiar și 9.222 de lei brut, în timp ce un inspector asistent are parte de un salariu de 4.475 de lei, după cum arată site-ul ANAF-ului.

Un salariu important îl au și inspectorii de la Direcția Generală a Vămilor, acolo unde cei mai experimentați dintre funcționari au lefuri care depășesc 9.000 de lei brut. Cele mai mari salarii de inspectori le au cei de la antifraudă fiscală, acolo unde remunerația începe de la peste 14.000 de lei pentru inspectorul general!

De altfel, salariile sunt bune și în cadrul altor posturi din ANAF. Astfel, un șofer care lucrează la Fisc are un salariu de 4.435 pentru cea mai mare treaptă de salarizare, salariu care coboară până la 3.204 lei brut.

De ce documente ai nevoie pentru a participa la concursuri pentru posturile ANAF

Pentru cei care au fost convinși de salariile foarte bune de la ANAF, îi informăm că trebuie să stea geană pe site-ul ANAF pentru momentele în care vor fi lansate noi posturi în cadrul Fiscului.

Pentru a fi la punct cu dosarul când se lansează concursul, ai nevoie de următoarele:

– cetățenie română și domiciliu în România;
– cunoașterea limbii
– minimum 18 ani;
– o stare de sănătate corespunzătoare funcției publice pentru care candidează, atestată pe baza de examen medical de specialitate;
– îndeplinirea condițiilor de studii prevăzute de lege pentru funcția publică;
– să nu fi fost condamnat;
– să nu fi desfășurat activitate de poliție politică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×