Clădirea BCR din Piața Universității a fost vândută! Valoarea tranzacției, uriașă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 16:09
Clădirea BCR din Piața Universității a fost vândută! Valoarea tranzacției, uriașă GALERIE FOTO
Clădirea BCR are un nou proprietar. Sursa foto - facebook

Clădirea BCR din Piața Universității a fost vândută! Un fond de investiţii cu sediul în Luxemburg pune banii jos pentru clădirea istorică a Băncii Comerciale Române. Vă reamintim că de curând, banca a încheiat transferul de proprietate către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL.

Clădirea BCR din Piața Universității a fost vândută!

Valoarea tranzacției este de circa 28 milioane de euro. Situată pe Bulevardul Regina Elisabeta, clădirea istorică a Palatului Oscar Maugsch se învecinează cu principala piaţă centrală a Bucureştiului.

”BCR a încheiat transferul de proprietate a clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piaţa Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiţii imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere şi clădiri de birouri de pe anumite pieţe europene”, a anunțat banca.

Valoarea tranzacției, uriașă

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacţie, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului. Acesta este din Israel, potrivit surselor Profit.ro, dar a făcut tranzacția printr-un fond cu sediul în Luxemburg și a înregistrat special pentru aceasta o firmă în România – Project Regina Elisabeta Bucharest SRL.

Totodată, sursa citată spune că prețul tranzacției nu a fost făcut public, dar a depășit cu 40% valoarea de estimare a clădirii,ceea ce înseamnă că se ridică astfel la aproximativ 28 de milioane de euro.

De remarcat că palatul reprezentativ pentru București a fost construit la începutul secolului XX şi este alcătuit din două aripi – Universitate şi Toma Caragiu – cu o suprafaţă totală de aproape 17.000 mp.

Înainte să intre în proprietatea BCR, Palatul a fost sediul al Societății de Asigurări Generala, până la naționalizarea sectorului financiar în 1948.

Mai multe surse au scris despre faptul că, în viitor, clădirea ar putea fi transformată în hotel. Nu ar fi singura afacere de acest gen pe care o deține noul proprietar.

Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spațiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×