Atac armat în SUA! Agresorul a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte cinci

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 18:56
Atac armat în SUA! Agresorul a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte cinci
Atac armat în SUA, după ce o persoană a deschis focul asupra pasagerilor din autobuzul în care se afla. Sursa foto: Twitter

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte cinci s-au ales cu răni grave în urma unui atac armat produs în cursul zilei de luni în California, Statele Unite ale Americii. Incidentul nefericit a avut loc într-un autocar al companiei Greyhound,  care circula între Los Angeles şi zona golfului.

Atac armat în SUA. Un bărbat a deschis focul într-un autocar

Potrivit unor martori ai tragediei citați de presa de peste ocean, un bărbat a deschis focul la întâmplare asupra celorlalți pasageri. Speriat de cele întâmplate, șoferul a oprit în zona Grapevine, aflată la sud de Bakersfield, pe Drumul Interstate 5.

Trebuie spus că în momentul atacului, în autocar se aflau peste 40 de persoane, cel puțin una dintre acestea fiind împușcată mortal. De asemenea, alți cinci pasageri, răniți în urma nefericitului eveniment, au fost transportați de urgență la spital.

Din ultimele informații, se pare că  starea lor este în continuare critică, motiv pentru care medicii se mențin rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Ulterior, pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini de la locul în care șoferul a reușit să oprească autocarul. În ceea ce îl privește pe atacator, acesta a fost identificat și arestat preventiv, anunță Steve Loftus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei rutiere din California.

Atac cu cuțitul în Belgia. Agresorul a fost împușcat de polițiști

Din păcate, nici Europa nu duce lipsă de astfel de incidente nefericite. Locuitorii din orașul belgian Gent au trecut prin momente de panică duminică după-amiază, după ce un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat la întâmplare oamenii din jurul său.

Ajunși în scurt timp la fața locului, polițiștii au deschis focul asupra agresorului. Potrivit autorităților, două persoane s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital. Împușcat de forțele de ordine, agresorul a ajuns la rândul său pe mâna medicilor, acuzând răni în zona mâinii.

Un eveniment similar s-a petrecut și la Londra, unde mai multe persoane au fost înjunghiate cu sânge rece. La fel ca în Gent, oamenii legii au reușit în foarte scurt timp să îl neutralizeze pe agresor. În timp ce presa britanică susține că este vorba despre un atac terorist, o anchetă a fost deja demarată și urmează să lămurească exact în ce împrejurări s-a produs incidentul.

Traversam strada, când am văzut un bărbat cu o macetă şi nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept care era fugărit de o persoană despre care am bănuit că era agent de poliţie sub acoperire – deşi purta haine civile”, au dezvăluit martori ai atacului de pe străzile Londrei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×