Atac cu cuțitul în Belgia! Sunt două victime. Polițiștii l-au împușcat pe agresor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 20:52
Atac cu cuțitul în Belgia! Sunt două victime. Polițiștii l-au împușcat pe agresor
Două persoane au fost înjunghiate în plină stradă în Belgia. Sursa foto: rfi.ro

Două persoane s-au ales cu răni grave în urma unui incident produs duminică după-amiază în localitatea belgiană Gent. Înarmat cu un cuțit, bărbatul a atacat la întâmplare oamenii din jurul său. Ajunși la fața locului, polițiștii au deschis focul asupra agresorului.

Atac cu cuțitul în Belgia. Răniții au fost duși de urgență la spital

Incidentul a avut loc pe Bevrijdingslaan, o stradă destul de circulată din Gent. În momentul de față nu sunt cunoscute foarte multe detalii în legătură cu motivele care l-au determinat pe atacator să recurgă la un astfel de gest necugetat. Capturat de forțele de ordine, starea sa este una stabilă, acuzând doar răni ușoare în zona mâinii.

Un procuror a deschis, însă, o anchetă, catalogând nefericitul eveniment ca fiind unul extrem de grav. În ceea ce le privește pe cele două persoane înjunghiate, acestea au fost transportate de urgență la spital. Totodată, la locul atacului a fost instituit un perimetru de securitate.

Atac terorist la Londra. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane

Incidentul din Belgia seamănă izbitor cu cel produs astăzi la Londra, unde un bărbat a înjunghiat la întâmplare mai multe persoane. La fel ca la Gent, oamenii legii au intervenit prompt, iar agresorul a fost împușcat. Autoritățile au catalogat acest atac drept un act de terorism. Ancheta urmează să elucideze, însă, împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Un bărbat a fost împuşcat de ofiţeri înarmaţi în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă”, a scris Poliţia Metropolitană pe pagina sa de Twitter.

Martorii au povestit pe reţelele de socializare cum s-a produs nefericitul eveniment. Potrivit acestora, în timp ce echipajele medicale acordau îngrijiri răniților, polițiștii interveneau pentru a-l neutraliza pe atacator.

Traversam strada când am văzut un bărbat cu o macetă şi nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept care era fugărit de o persoană despre care am bănuit că era agent de poliţie sub acoperire – deşi purta haine civile.

Apoi bărbatul a fost împuşcat. Cred că am auzit trei focuri de armă, deşi nu-mi mai amintesc chiar foarte bine. După aceea m-am adăpostit în bibliotecă. Din bibliotecă am văzut o mulţime de ambulanţe şi ofiţeri de poliţie înarmaţi care au sosit la faţa locului. Am fost informaţi de către ofiţeri să rămânem în interior, până ce vom fi evacuaţi”, a declarat un student care a asistat la scenele îngrozitoare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×