Un nou atac armat în SUA! Două persoane au murit și alte 15 s-au ales cu răni grave

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 13:23
Un nou atac armat în SUA! Două persoane au murit și alte 15 s-au ales cu răni grave
Două persoane și-au pierdut viața într-un atac armat din SUA. Sursa foto: hepta.ro

Un nou atac armat a îngrozit populația din Statele Unite ale Americii. De data aceasta, două persoane au fost împușcate mortal în Kansas City, al cincilea oraș cu cel mai mare grad de criminalitate de peste ocean, potrivit autorităților.

Atac armat în Kansas City. Sunt cel puțin doi morți și 15 răniți

Potrivit Poliției din Kansas City, în urma unui apel telefonic la numărul de urgență, ofițerii au fost trimiși la adresa 4800 din Noland Road, în partea de sud-est a oraşului, în jurul orei 11:30, întrucât în zonă avea loc un atac armat. Potrivit celor care au asistat înmărmuriți la scenele cutremurătoare, suspectul a deschis focul asupra unui grup de persoane, tocmai când acestea se pregăteau să intre într-un bar.

Echipajele medicale ajunse la fața locului s-au văzut nevoite să constate decesul a două dintre victime, în vreme ce alte 15 persoane au suferit răni grave și au fost transportate de urgență la spital. Din informațiile apărute în presa de peste ocean până în momentul de față, trei dintre acestea se află în stare critică, motiv pentru care medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Atacatorul, împușcat mortal de un agent de securitate al barului

Autoritățile au demarat deja o anchetă și trebuie acum să dea de urma autorului acestui atac sângeros. Există, însă, suspiciuni potrivit cărora acesta ar fi fost împușcat mortal de un agent de securitate al barului în preajma căruia s-a produs incidentul. Pentru moment, nu sunt cunoscute motivele care l-au determinat pe agresor să deschidă focul.

Nu este singura tragedie de acest gen petrecută recent în Statele Unite ale Americii. Cu doar câteva zile înainte de trecerea în noul an,  două persoane au fost împușcate mortal în parcarea unei clădiri de birouri din Harris County (Texas), iar alte șapte s-au ales cu răni grave. Potrivit medicilor, una dintre victime se află în stare critică, având șanse foarte mici de supraviețuire.

Mai mulți locuitori din orășelul texan au alertat atunci autoritățile, speriați de împușcăturile puternice. Nefericitul eveniment a avut loc într-o zonă rezidenţială, chiar în timp ce un grup de bărbați filmau un videoclip în parcarea unei clădiri de birouri înconjurate de locuințe.

Erau şi alte maşini acolo şi credem că se filma un videoclip muzical când, brusc, practic au fost luaţi prin surprindere, credem, de indivizi în maşini şi/sau pietoni care au tras mai multe focuri de armă către zona parcării”, a declarat șeriful Ed Gonzalez.

În toamna lui 2019, șapte oameni au fost uciși, după ce un bărbat aflat într-un automobil a deschis focul la întâmplare asupra trecătorilor. Totodată, alte 20 de persoane au fost grav rănite în urma atacului. Potrivit autorităților de peste ocean, printre victimele împușcate mortal se numără și trei polițiști.

Când vă băgați la somn cu membrii familiilor voastre, să-i îmbrățișați și să-i țineți strâns. Nimeni nu garantează că vor mai fi a doua zi.

Îmbrățișați-vă strâns familiile, arătați-le iubire și rugați-vă pentru medicii noștri, pentru aceste victime și pentru familiile victimelor. Stați aproape de persoanele iubite”, a declarat medicul Russell Tippin, șocat de incidentele sângeroase din ultima vreme.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×