Artiştii români scot la licitaţie lucrări pentru strângerea de fonduri în sprijinul Australiei. Peste 40 de opere de artă pot fi cumpărate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 14:45
Artiştii români scot la licitaţie lucrări pentru strângerea de fonduri în sprijinul Australiei. Peste 40 de opere de artă pot fi cumpărate GALERIE FOTO
Mai multe tablouri ar putea fi achiziționate de doritori în urma licitației. Sursa foto - hepta.ro

Mai mulți artişti români scot la licitaţie lucrări pentru strângerea de fonduri în sprijinul Australiei. Mai exact, nu mai puțin de 43 de artişti vând timp de o săptămână, lucrări şi diverse obiecte pentru strângerea de fonduri în sprijinul Australiei, unde incendiile de vegetaţie au provocat pagube importante.

Artiştii români scot la licitaţie lucrări pentru strângerea de fonduri în sprijinul Australiei

„Ne-am strâns în spaţiul virtual pentru a vă propune un schimb: creaţiile noastre pot fi ale voastre printr-un sistem simplu de licitaţie cu donaţie directă către unul din conturile care aparţin câtorva asociaţii de voluntari şi departamente de pompieri din Australia”, este mesajul celor 43 de artişti implicaţi în proiect.

Banii de la donatori vor merge direct către conturile CFA (Country Fire Authority), Red Cross Australia, Koalas in care Inc. şi Wild 2 Free Kangaroo Sanctuary Inc.

Peste 40 de opere de artă pot fi cumpărate

Vor fi scoase la vânzare picturi pe pânză, hârtie, textil şi inox, grafică print, fotografii, colaje, bijuterii creaţii proprii, volume de poezie, dar şi bilete la concerte. Fiecare artist va anunţa pe pagina de Facebook a evenimentului (unde este disponibil şi regulamentul licitaţiei) obiectele scoase la vânzare.

Licitaţia, care a început miercuri, va rămâne activă timp de şapte zile (va fi încheiată pe 15 ianuarie, ora 20.00).

Cel puţin 26 de oameni au murit pe întreg teritoriul australian de la izbucnirea incendiilor şi peste 1.600 de case au fost distruse.

Aproximativ 18 milioane de acri de pământ au fost afectaţi, în majoritate păduri şi parcuri naţionale. Jumătate de miliard de animale au avut de suferit doar în statul New South Wales, iar milioane de exemplare au murit, potrivit ecologiştilor de la Universitatea din Sydney.

Vă readucem aminte și că Simona Halep s-a alăturat jucătorilor de tenis din întreaga lume care donează bani pentru victimele incendiilor din Australia. Dacă majoritatea vor contribui în urma aşilor de la meciuri, românca va da bani pentru fiecare moment în care îl enervează pe Darren Cahill.

„Ştiţi că iubesc Australia, dar ştiţi şi că nu dau mulţi aşi. Vreau să ajut şi promisiunea mea este următoarea:de fiecare dată când îl voi enerva pe Darren Cahill la fiecare meci al meu din Australia, voi dona 200 de dolari. Aşa sigur voi strânge mulţi bani”, a scris Halep pe o rețea de socializare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×