Aproape 5 mii de oameni au intrat în țară prin vama Nădlac 2, în ultimele 24 de ore! Peste 17 mii de oameni au urmat „culoarul verde”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 10:38
Aproape 5 mii de oameni au intrat în țară prin vama Nădlac 2, în ultimele 24 de ore! Peste 17 mii de oameni au urmat „culoarul verde” GALERIE FOTO
Zeci de autocare si autoturisme asteapta, luni, 16 martie 2020, la punctul de trecere al frontierei din Nadlac, ca urmare a noilor directive impuse de MAI. Toate persoanele care sosesc trebuie sa completeze formulare speciale si toti cei care vin din state cu cel putin 500 de cazuri de COVID 19 intra in proceduri speciale. Sursa foto- DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

Aproape 5 mii de oameni au intrat în țară prin vama Nădlac 2, în ultimele 24 de ore! Toți aceștia au folosit aproximativ 2700 de mijloace de transport. Vorbim despre punctul de trecere a frontierei numit „culoarul verde” unde ajung persoanele care traversează Ungaria.

Aproape 5 mii de oameni au intrat în țară prin vama Nădlac 2, în ultimele 24 de ore!

Concret, folosindu-se de această rută, în țară au intrat peste 17.000 de persoane dintre cele care fuseseră blocate în Austria. De altfel, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, pentru Agerpres, că la PTF Nădlac II traficul a scăzut la minimum joi după-amiază.

Lucrul acesta s-a întâmplat după ce trecuseră cei din convoiul venit din Austria. Totuși, la doar câteva ore distanță, mai exact vineri dimineaţă era din nou aglomerat sensul de intrare.

Peste 17 mii de oameni au urmat „culoarul verde”

Concret, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, Ungaria a permis tranzitarea ţării, astfel că la Nădlac II se aştepta, în cursul dimineţii, 120 de minute pentru parcurgerea procedurilor de control, deşi se lucra pe şapte artere rutiere.

Trebuie să știți că autorităţile continuă efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în ţară, iar cei care vin din aşa-numitele zone roşii sunt trimişi în carantină în centre din judeţul Arad sau din judeţele de domiciliu.

Între timp, Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor anunţă că au identificat mai multe variante de transport aerian pentru aducerea în ţară a românilor care lucrează ca sezonieri sau sunt în situaţii dificile în Italia, prima cursă urmând să fie sâmbătă, de la Torino.

”În continuarea eforturilor susţinute pentru facilitarea revenirii în ţară a unor cetăţeni români aflaţi cu titlu temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19 (…)

(…)Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia (…)

(…)precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, anunţă MAE, care precizează că detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetăţenilor români care se încadrează în aceste criterii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×