Apple donează 2 milioane de măşti N95 pentru lupta împotriva coronavirusului. O parte din acestea vor ajunge şi în Europa

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 17:25
Apple donează 2 milioane de măşti N95 pentru lupta împotriva coronavirusului. O parte din acestea vor ajunge şi în Europa
Apple donează 2 milioane de măşti N95 pentru lupta împotriva coronavirusului. Sursa foto: playtech.ro

Apple va dona două milioane de măşti medicale, în contextul epidemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut de CEO-ul companiei americane, Tim Cook, în weekendul care a trecut. Măştile medicale vor fi donate atât în America, precum şi în Europa.

Apple donează 2 milioane de măşti pentru lupta împotriva coronavirusului

În contextul pandemiei care face ravagii la nivel mondial, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, a anunţat în weekend că firma pe care o reprezintă va dona două milioane de măşti. Donaţia va ajunge în USA, precum şi pe continentul European.

Aceasta nu este singura donaţie făcută de Apple, compania a mai donat 15 milioane de dolari pentru a sprijini lupta pentru stoparea pandemiei.

Apple a mai donat 15 milioane pentru combaterea coronavirusului

Echipele noastre de la Apple lucrează pentru a ajuta la furnizarea resurselor necesare pentru angajaţii din domeniul serviciilor medicale care luptă împotriva COVID-19. Donăm milioane de măşti pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii din SUA şi Europa. Mulţumim tututot eroilor din primele linii”, a spus Tim Cook.

Iniţial, vicepreşedintele Apple, Mike Pence, a anunţat donaţia sâmbătă, iar aceasta a fost confirmată de către Tim Cook. Astfel, Apple va măşti de tipul N95. Acestea filtrează 95% din particulele din aer şi protejează împotriva bolilor respiratorii precum cea provocată de coronavirus.

Reprezentanţii companiei nu dat publicităţii informaţia de unde vor proveni articolele medicale.  Şi General Motors a anunţat că se implică în lupta contra coronavirusului.

General Motors a anunţat că va colabora cu o altă companie, Ventec Life Systems, pentru a produce ventilatoare mecanice, vitale pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, şi pentru a se asigura că articolele medicale vor ajunge acolo unde este nevoie.

Se aşteaptă ca noul parteneriat să pună la dispoziţia sistemului medical nu mai puţin de 1.000 de ventilatoare mecanice pe lună. De asemenea, se aşteaptă ca după 90 de zile producţia să crească la 2.000 de ventiilatoare pe lună, acesta fiind de altfel şi scopul declarat.

Pe de altă parte, Tesla a livrat 50.000 de măşi N95 unui institut de cercetare din Seattle. De asemenea, CEO-ul Tesla, Elon Musk. a declarat că va produce ventilatoare mecanice, urmând ca în scurt timp să livreze 1.000 de bucăţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×