Măsuri extreme propuse de primarul Timişoarei pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu: “Ar trebui ştampilaţi!”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 12:28
Măsuri extreme propuse de primarul Timişoarei pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu: “Ar trebui ştampilaţi!”
Măsuri extreme propuse de primarul Timişoarei pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu: “Ar trebui ştampilaţi!”

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, pe teritoriul României s-au înregistrat mai multe incidente cu persoane care nu au respectat regimul izolării la domiciliu. În această chestiune s-a pronunțat de curând și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care vine cu o propunere controversată pentru cei care încalcă legea.

Nicolae Robu propune măsuri extreme pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu: “Ar trebui ştampilaţi!”

Timișoara este printre orașele fruntașe ale țării atunci când vine vorba de numărul persoanelor izolate la domiciliul. Recent, autoritățile locale au efectuat nu mai puțin de 500 de verificări pentru a vedea dacă se respectă regimul izolării.

S-au constatat nu mai puțin de 55 de cazuri în care cei verificați nu au fost găsiți la domiciliu. În acest context, edilul orașului, Nicolae Robu, a afirmat că amenda e prea mică pentru asemenea persoane iresponsabile și cere măsuri extreme. Acesta spune că toți cei aflați la izolare sau în carantină ar trebui ștampilați.

”Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile.

Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei – şi nu aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun ‘deştept’ care să mă considere rasist!

La ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi – v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră -, de la cei care ştim că pe unde au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul – şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?

De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei. Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!”, a scris primarul Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara.

Robu, cuvinte de laudă pentru medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din oraș

Tot într-o postare pe pagina personală de socializare, Nicolae Robu a prezentat numărul persoanele infectate cu noul coronavirus care au fost vindecate în Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara.

„Aşadar, astăzi (sâmbătă, n.r.) o nouă zi bună la Timişoara: încă 11 vindecaţi în spitalul primăriei Timişoara, Victor Babeş. În total avem acum 47 de vindecaţi dintr-un total de 55 avuţi pozitivi. (…). Cei 11 vindecaţi astăzi, referiţi mai sus, vor fi externaţi la noapte şi mâine. Bravo medicilor timişoreni!”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×