Apelul la ajutor din partea unui medic din Suceava: „Lansez un mesaj ca un SOS”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 18:33
Apelul la ajutor din partea unui medic din Suceava: „Lansez un mesaj ca un SOS”
Apelul la ajutor din partea unui medic din Suceava: "Lansez un mesaj ca un SOS". Sursa foto: Hepta

Un medic de pe secția de Neurologie a Spitalului din Suceava lansează un mesaj de ajutor către toți românii ce pot ajuta cu echipamente de protecție pentru cadrele medicale din unitatea medicală afectată grav de coronavirus.

Medic din Suceava, apel la ajutor

Bogdan Nistor, un medic de pe secția de neurologie a Spitalului Județean Suceava, le cere ajutorul tuturor celor care pot dona echipamente medicale către personalul medical ce își desfășoara activitatea în cadrul unității medicale.

„Lansez un mesaj ca un SOS. Puteti ajuta medicii din SJU Suceava, Sectia Neurologie prin a ne da echipament!

Adresa este: strada 1 Decembrie 1918 nr 21, Spitalul de Urgenta Suceava, Neurologie, (la fantana) Bogdan Nistor, nr meu. 0741948907″, scrie medicul pe Facebook.

Doctorul de la Spitalul Județean Suceava a făcut și o listă cu echipamentele de care personalul din unitatea medicală are mare nevoie acum, când numărul de cadre medicale infectate cu COVID-19 este tot mai mare.

De ce au nevoie medicii din Suceava

„-Masca chirurgicala unica folosinta
-Boneta chirurgicala unica fol
-Manusi latex
-Ochelari protectie
-uniforma de lucru medicala de unica fol/ tip șorț
– Masca tip N95 !!! MASCA TIP FFP3
– Viziera
-Botosei inalti
– produse de igiena pe baza de Clor/ Alcool 70
Multumesc in numele sectie Neurologie!”, a mai scris medicul pe rețeaua de socializare.

Astfel, cei care dispun de astfel de echipamente de protecție pot lua legătura cu medicul prin modalitatea amintită de acesta mai sus.

Lansez un mesaj ca un SOS. Puteti ajuta medicii din SJU Suceava, Sectia Neurologie prin a ne da echipament! Adresa…

Posted by Bogdan Nistor on Thursday, March 26, 2020

Nelu Tătaru a vorbit despre situația critică de la Spitalul Județean Suceava, acolo unde mai multe secții au fost închise.

„Vom păstra etajul 3 si 4 pentru persoanele cu COVID-19, sunt numerosi medici ce vor trebui internați în aceste locuri. Vom încerca să deschidem secția de urgențe. Sectia de boli infecțioase are o capacitate maximă de 248 de paturi, toti infectații cu  sunt aici, va trebui suplimentatat cu ventilatoare”, a precizat ministrul desemnat.

În acest moment, la Spitalul Suceava sunt peste 170 de medici și pacienți infectați cu . Nelu Tătaru a spus că secția de urgențe din cadrul spitalului va fi redeschisă cât mai curând, pentru a putea tria pacienții bolnavi cu .

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×