Apariții misterioase în întreaga lume! Cerul a fost împânzit de lumini albastre asemănătoare cu cele ale unui OZN

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
16/04/2020, 23:04
Apariții misterioase în întreaga lume! Cerul a fost împânzit de lumini albastre asemănătoare cu cele ale unui OZN
Apariții misterioase în întreaga lume! Cerul a fost împânzit de lumini albastre asemănătoare cu cele ale unui OZN

În ultimele săptămâni, au fost observate pe cer, în întreaga lume, niște lumini albastre misteriose. Aparițiile bizare au fost filmate din Spania până în America și Australia. Luminile asemănătoare cu cele ale unui OZN apar și dispar după șapte minute.

Lumini albastre misterioase au împânzit cerul. Seamănă cu un OZN

Pe 20 martie, la Madrid, a apărut o filmare din timpul carantinei, în care se vede cum o parte de nori se transformă într-o lumină albastră deasupra unui bloc de apartamente. Luminile asemănatoare cu cele ale unui OZN apar și dispar după șapte minute.

De la acea dată, oamenii care au văzut înregistrarea au raportat vederea unor fenomene similare, deasupra orașului New York, într-un alt filmuleț postat pe 1 aprilie. Cel care a încărcat acel video YouTube a întrebat dacă este un fenomen paranormal, dar nimeni nu a fost capabil să-l explice.

Acum trei zile, altcineva a postat trei imagini cu misterioasele lumini albastre aflate deasupra Pennsylveniei. Un altul a postat din Australia o fotografie cu această lumină albastră, înconjurată de puncte, care se putea vedea pe cerul vestului Australiei.

Luminiile pot apărea datorită unui efect numit piezoelectric

Utilizatorii și-au dat cu părerea referitor la aceste lumini bizare care au împânzit cerul, însă nu s-a ajuns la o concluzie clară. Ar putea exista, totuși, o explicație mai rezonabilă. Se pare că, potrivit unui internaut, luminile pot apărea natural datorită unui efect numit piezoelectric.

Efectul piezoelectric la o comprimare a cristalului sau efectul piroelectric la o modificare de temperatură se manifestă la unele cristale piezoelectice, cauzând apariția unei polarizări electrice, formându-se o diferență de potențial cu generare de curent electric.

Efectul piezoelectric este pus în evidență prin apariția unei diferențe de potențial electric la capetele unui dielectric sau feroelectric atunci când asupra lui acționează o forță de compresie mecanică.

Polarizarea electrică constă în apariția unor sarcini electrice pe suprafața materialelor piezoelectrice supuse acțiunii forțelor de întindere. Daca părți mari de cristal de Quartz din scoarța terestră sunt compresate într-un unghi specific, rezultă un camp electric de mari dimensiuni care generează deasupra, pe cer, echivalentul local al unei Aurore.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×