Anunțul făcut de Rona Hartner, chiar în Vinerea Mare a catolicilor! Când va începe citostaticele

Raluca Ogaru  
înStiri de ultima ora
19/04/2019, 18:10
Anunțul făcut de Rona Hartner, chiar în Vinerea Mare a catolicilor! Când va începe citostaticele
Rona Hartner va începe citostaticele, până pe 24 aprilie

După ce a fost operată de două ori, Rona Hartner a mai primit o veste neplăcută de la medici: artista va trebui să ia citostatice, în cel mult două luni după prima intervenție. Asta ar însemna ca până pe 24 aprilie, vedeta să înceapă tratamentul. Medicii au și vești bune penrtu ea: schema pentru care s-a optat nu este foarte agresivă, astfel încât Rona Hartner nu va avea efecte adverse foarte grave.

Rona Hartner, anunț chiar în Vinerea Marea la catolici

Artista a mai spus că a început Vinerea Mare rugându-se și are încredere în Dumnezeu că o va ajuta să treacă peste acest episod neplăcut. Mai mult, Rona are planuri mari: ea își dorește să lanseze cartea la care lucrează și să fie cât mai activă în următoarea perioadă.

”Dragii mei, vă ţin în continuare la curent cu starea mea. Voiam să vă spun că încep efectiv citostaticele pe 24. Nu se poate mai devreme, dar mă bucur că m-am încadrat în cele două luni după operaţie. Eu fusesem operată pe 25 februarie şi nu trebuia să depăşesc 25 aprilie ca să încep citostaticele. Sunt foarte, foarte, foarte încrezătoare pentru că doctorul meu mi-a zis să nu-mi fac niciun fel de spaime inutile pentru că îmi vor da toate medicamentele bune ca să nu mă simt prea rău. Mi-au spus că doza va fi într-adevăr uşoară şi progresivă. Deci, la început voi avea mai puţine efecte secundare şi în orice caz, dacă voi avea vreun efect secundar neplăcut, să-i anunţ. Mi-au zis că nu trebuie să fiu internată decât trei ore din două în două săptămâni şi că o să pot să-mi reiau activitatea.

Rona Hartner la o ședință foto
Rona Hartner se roagă mult în această perioadă, mai ales că este și paștele Catolic

El vrea să fiu activă pentru că ideea este că toată lumea când are această boală, cancer,  are tendinţa să se lamenteze, să stea foarte bolnav, iar el nu vrea asta. Mi-a zis că vrea să-mi dea această prevenţie pentru a nu apărea nicio metastază în următorii cinci ani, iar după aia dacă în cinci ani nu a apărut nicio metastază, în mod normal nu mai apare niciodată acest cancer. Până la bătrâneţe nu o să mai am niciun risc pentru acest tip de cancer. Mi-a zis că asta e treaba cea mai încurajatoare. Săptămâna viitoare mă mai duc la un foarte mare spital, încep citostaticele, iar pe 30 aprilie, în Franţa, lansez cartea mea pe care am scris-o”, a explicat Rona Hartner pentru Antena Stars.

Rona Hartner susține însă că va încerca să stea cuminte cât va fi sub tratament. Se va ruga și va încerca să nu se plângă de nimic. Vrea să aibă o viață cât mai apropiată de cea a unui om normal, iar asta o va ajuta să treacă mai bine peste boală. ”Fac lucruri mai liniştite, scriu, stau cuminte şi mi-a spus că nu am niciun regim special de făcut, ci doar trebuie să am încredere pentru că nu va fi o chimioterapie prea grea. Deci, mulţumesc lui Dumnezeu pentru chestia asta. Astăzi este Vinerea Mare la noi, la catolici, iar eu am început deja dimineaţa citind „Drumul Crucii”, rugându-mă. Este o zi de post şi rugăciune şi am foarte mari speranţe”, a mai spus Rona Hartner.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×