Anunțul făcut de Ioan Cristoiu: al doilea dosar al Laurei Codruța Kovesi este mult mai grav. Ce riscă fosta șefă a DNA!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 13:41
Anunțul făcut de Ioan Cristoiu: al doilea dosar al Laurei Codruța Kovesi este mult mai grav. Ce riscă fosta șefă a DNA! GALERIE FOTO
Ion Cristoiu spune ca noul dosar al Laurei Codruta Kovesi este unul cu greutate

Ion Cristoiu susține că cel de-al doilea dosar în care este cercetată fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, are o greutate mult mai mare. Kovesi este acuzată că, pe durata exercitării mandatului de procuror șef la Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfășurată, prin ordine si dispoziții date, grupul infracțional inițiat de doi procurori și un ofițer de poliție judiciară.

Ion Cristoiu spune că cel de-al doilea dosar în care este cercetată Laura Codruța Kovesi este mult mai grav

la acest grup ar fi aderat alți trei procurori și un alt ofițer de poliție judiciară, iar aceștia ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals.

„La emisiunea Gîndurile lui Cristoiu de duminică, 10 martie 2019, de pe Mediafax și Gândul. Info, am semnalat că acest dosar, al doilea făcut de Secție Codruței Kovesi, e mult mai greu decît primul pentru fosta șefă a DNA:

Ion Cristoiu spune ca noul dosar intentat pe numele Laurei Cdruta Kovesi are importanta si pentru strainatate

„Este un dosar cu impact și în exterior”

E un dosar de mare impact la public, deoarece e legat de activitatea Codruței Kovesi de procuror șef al DNA. Primul, cel despre aducerea lui Nicolae Popa în țară, se ocupa de un fapt petrecut pe vremea cînd Codruța Kovesi era procuror general.

E un dosar care trimite la deja faimoasă Unitate de ”elită ” de la DNA, intrată în istoria abuzurilor tembele prin legendarii Lucian Onea și Mircea Negulescu, deja prototipul procurorului bandit din istoria României moderne.

E un dosar cu impact și în exterior, prin abordarea unei realități condamnate de democrațiile moderne: încălcarea drepturilor omului.

E un dosar prin care Codruța Kovesi e implicată penal în dosarul deja cunoscut al abuzurilor făcute de Lucian Onea și Mircea Portocală în anchetarea Rețelei din Moldova”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×