Emerging Europe, publicația care o vede președinte pe Laura Codruța Kovesi: „Ar fi cel mai mare coşmar al PSD”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 09:18
Emerging Europe, publicația care o vede președinte pe Laura Codruța Kovesi: „Ar fi cel mai mare coşmar al PSD” GALERIE FOTO
Emerging Europe o vede chiar președinte pe Laura Codruța Kovesi!

Publicația Emergind Europe a redactat un articol care o avea în plan principal pe Laura Codruța Kovesi, fiind intitulat „Compasul moral al României”. Jurnaliștii de la Emerging Europe au descris situația în care se află țara și i-au adus laude fostei șefe DNA. De asemenea, aceștia au menționat și faptul că dacă aceasta ar deveni președinte, ar reprezenta cel mai mare coșmar pentru Partidul Social Democrat. Cum au descris-o jurnaliștii?

Laura Codruța Kovesi, lăudată de jurnaliștii de la Emerging Europe

Pe lângă o bună parte din România, Kovesi mai are alături zilele acestea și presa străină. Zilele trecute, fosta șefă DNA  a apărut într-un articol de la BBC, iar acum are parte și de atenția celor de a Emerging Europe. Aceștia au numit-o o femeie puternică și cu substanță, plină de determinare, chiar și în situația în care se află, acuzată fiind de lucruri pe care nu le-a făcut, spune aceasta. Autorul articolului se întreabă de ce Guvernul României este atât de disperat ca Laura Kovesi să nu primească titulatura pentru care luptă acum.

„Majoritatea guvernelor UE, sustinute de principalele partide politice ale Parlamentului European, vorbesc adesea despre apararea independentei judiciare si a statului de drept. Acum este timpul sa isi transforme cuvintele in fapte. UE se afla in proces de numire a procurorului sef european. Ar trebui sa aleaga persoana cea mai calificata pentru aceasta activitate. Aceasta este Laura Codruta Kovesi, un procuror curajos din Romania”, a scris FT, precizează Emerging Europe.

Emerging Europe, de partea lui Kovesi
Emerging Europe, de partea lui Kovesi

Kovesi, apreciată de BBC

Laura Codruța Kovesi are de partea sa și jurnaliștii de la BBC. Aceștia au susțiut faptul că fsta șefă DNA a provocat diviziune în România. „Tot mai multi oameni au venit si au depus plangeri, erau dispusi sa dea declaratii cu privire la cazuri de coruptie. Si toate acestea pentru ca cetatenii au observat ca legea este aceeasi pentru toata lumea. Asta facem noi”, a mai spus Kovesi, într-un interviu acordat BBC.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×