Rareș Bogdan, reacție în scandalul Kovesi – PSD: „Sunt pur și simplu nebuni!”

Dan Stancu   
în Stiri mondene
10/03/2019, 19:09
Rareș Bogdan, reacție în scandalul Kovesi – PSD: „Sunt pur și simplu nebuni!” GALERIE FOTO

Rareș Bogdan intervine în scandalul dintre Laura Codruța Kovesi și PSD, care se opune desemnării fostei șefe a DNA în funcția de procuror-șef al Uniunii Europene. Kovesi este susținută pentru acest post de Parlementul European, care a informat Guvernul PSD-ALDE în legătură cu acest lucru.

Rareș Bogdan, reacție în scandalul Kovesi – PSD. Mesaj pe Facebook

„Sunt în continuare pur și simplu nebuni. Nu am găsit alt cuvânt, vă rog să mă scuzați”, a scris pe Facebook Rareș Bogdan. El a comentat astfel un articol în care europarlamentarul PSD Gabriela Zoană susținea că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european va declamșa un scandal în Europa.

„Graba celor care vor să o impună pe Kovesi că procuror-șef european până la alegerile parlamentare din luna mai ascunde interese obscure, care se doresc a fi atinse prin încălcarea oricăror reguli statutare, profesionale și morale. Din acest punct de vedere, mă simt datoare să amintesc tuturor, inclusiv susțînătorilor d-nei Kovesi, faptul că, o procedura viciată de desemnare a procurorului șef european, va declanșa un scandal la nivel european, mai ales în contextul in care unul dintre candidați nu întrunește condițiile profesionale cerute de regulament”, a susținut Zgoană.

Rareș Bogdan, reacție în scandalul Kovesi - PSD: „Sunt pur și simplu nebuni!”
Rareș Bogdan, reacție în scandalul Kovesi – PSD: „Sunt pur și simplu nebuni!”

Reproșuri pentru fosta șefă a DNA

Gabriela Zgoană mai afirmă că Laura Codruța Kovesi este cercetată în 19 dosare penale, fapt ce ar afecta imaginea Uniunii Europene. „De ce nu poate să fie numită Kovesi procuror șef european. Un procuror șef european cercetat penal pentru fapte comise în țară să pentru încălcarea atribuțiilor care ar fi trebuit să îl califice pentru acea poziție, va reprezenta o lovitură de imagine și pentru Uniunea Europeană în general și va genera o creștere a euroscepticismului în țările europene”, a spus europarlamentarul.

„Din acest motiv, am considerat de la început o greșeală numirea procurorului șef pe criterii politice. Liderii europeni ne demonstrează încă o dată că ce este permis în Europa este interzis în România, ceea ce mă obligă să condamn din nou dublul limbaj folosit la cel mai înalt nivel european”, a acuzat Gabriela Zgoană.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×