Anunț sumbru în SUA! Milioane de americani, în pericol să-și piardă locurile de muncă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 17:31
Anunț sumbru în SUA! Milioane de americani, în pericol să-și piardă locurile de muncă
Statele Unite ale Americii, în pragul dezastrului economic, din cauza pandemiei de coronavirus. Sursa foto: The Economist

Dincolo de nenumăratele cazuri de îmbolnăviri și decese pe care le provoacă zi de zi la nivel global, pandemia de coronavirus va lăsa urme adânci asupra economiei statelor afectate, avertizează specialiștii. Potrivit acestora, situația este cu atât mai gravă cu cât SUA, una dintre superputerile mondiale când vine vorba despre aspectul financiar, riscă să treacă printr-o recesiune de proporții, la fel cum s-a întâmplat la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pandemia de coronavirus poate avea consecințe grave asupra economiei Statelor Unite ale Americii. Milioane de angajați, în pericol să-și piardă locurile de muncă

Concret, în eventualitatea în care un astfel de scenariu ar deveni realitate, multe dintre companiile care activează în momentul de față pe teritoriul Statelor Unite ale Americii nu ar mai putea suporta salariile angajaților, fiind nevoite, cel mai probabil, să recurgă la disponibilizări în masă.

În lipsa unui venit stabil, consecințele ar fi de-a dreptul dramatice pentru milioane de cetățeni de peste ocean, estimează experți economici citați de postul de televiziune CNBC. Totul, pe fondul răspândirii agentului patogen COVID-19, care în doar câteva luni a provocat peste 6.000 de decese la nivelul întregii lumi, iar situația tinde să capete cote alarmante în fiecare clipă.

SUA ia în calcul patru scenarii privind răspândirea coronavirusului

Între timp, autoritățile din Statele Unite pregătesc noi măsuri pentru a limita, pe cât posibil, proporțiile dezastrului produs de coronavirus. Concret, potrivit sursei citate, sunt luate în calcul patru scenarii privind numărul de cetățeni care ar putea muri în cazul unei răspândiri agresive a maladiei.

Acestea au fost prezentate oficialilor din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, creat cu scopul de a gestiona întreaga situație și vor fi implementate gradual, în funcție de evoluția epidemiei.

Se estimează că între 160 de milioane şi 214 milioane de persoane din SUA ar putea contacta agentul patogen pe toată durata epidemiei, însă americanii sunt pregătiți și pentru situația în care bilanțul ar căpăta proporții mult mai dramatice.

Într-o astfel de situație, peste 1,7  milioane de cetățeni ar putea înceta din viață, în vreme ce alte 21 de milioane ar putea avea nevoie de spitalizare.

Printre măsurile adoptate până în momentul de față se numără introducerea testelor pentru virus, monitorizarea contactelor, reducerea interacţiunilor între oameni prin suspendarea evenimentelor mari, lucrul de acasă, dar și o serie de interdicţii de călătorie.

Totodată, multe şcoli şi colegii au fost închise, evenimentele sportive oprite sau suspendate, teatrele și-au întrerupt de asemenea activitatea, iar companiile le-au pus în vedere angajaților să nu se mai prezinte la birou.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×